El dia 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació.  Diu el refrany que “parlant la gent s’entén” però tots, en algun moment o altre, hem tingut un malentès o un conflicte amb els nostres fills/es, pares o mares, ex parelles… en què ens ha estat difícil solucionar-ho d’una manera satisfactòria i que fins i tot, a l’intentar-ho, encara ens hem enfadat més o ho hem acabat deixant córrer.

En aquestes situacions, la mediació ens ofereix un espai de reflexió on, amb l’ajuda d’una tercera persona, podem entendre’ns i resoldre les nostres diferències d’una manera pacífica, dialogada i on tots puguem sortir guanyant.

Serveis de mediació amb famílies a “in via”

A “n via”, des del  servei SOMIA i l’Espai Mediació, treballem a partir d’aquesta mirada amb famílies que tenen dificultats de convivència i/o de relació i comunicació. En concret, al servei SOMIA, acompanyem les famílies davant de conflictes relacionals i comunicacionals, oferint així un espai per poder reflexionar sobre dinàmiques familiars disfuncionals. Es valora en cada cas el tipus d’intervenció més adequada a la família, sigui des d’un procés de mediació, des de l’orientació de caire psicopedagògic, des de la perspectiva d’una parentalitat positiva o bé des de l’assessorament puntual.

Durant el 2015, el servei SOMIA va atendre:

Si voleu saber-ne més o penseu que la mediació us pot ser d’ajuda, podeu contactar amb nosaltres a invia@invia.cat o amb el telèfon 9325155626.