L’ Espai Famílies imparteix jornades formatives a l’escola Acàcies

El Servei d’Atenció a Famílies i Infància de l’Associació “in via” (SAFI) dins del projecte Espai Famílies, va a dur a terme al llarg del mes de juny unes xerrades formatives per a les mares, pares i infants de l’Escola Les Acàcies, al Poblenou, orientades a oferir informació, eines i recursos sobre “com abordar els riscos de les xarxes socials”.

Jornades Formatives per a mares i pares

Aquestes jornades, realitzades per professionals especialitzats en l’atenció a famílies, es van programar de forma coordinada amb la direcció i l’AMPA de l’Escola Les Acàcies que, coneixedors del servei que oferim des de l’Associació “in via”, van sol·licitar una formació específica sobre els riscos de les xarxes socials atenent a les dificultats, dubtes i problemàtiques que observaven en els seus fills en relació amb l’ús de les noves tecnologies.

Les xerrades es van realitzar en tres sessions, en què van participar més de 90 mares, pares i infants d’entre 6 i 12 anys d’edat. A través d’una metodologia participativa i dinàmica, es van treballar temes com: que és un ús inadequat de les xarxes socials?, com detectar un mal ús de les TIC?, com posar els límits als infants en l’ús de les xarxes socials?, Drets i deures a internet, mesures de protecció a internet, internet segura,…

La participació e implicació tant de la direcció de l’Escola Les Acàcies com especialment de les mares i pares participants, va ser essencial per l’èxit d’aquestes jornades, que considerem una eina de gran utilitat per oferir informació i suport a les famílies en l’educació dels seus fills.

L’Espai Famílies

L’Escola de Pares o Espai Famílies és un espai on es fan xerrades formatives per a les famílies amb infants en edats compreses entre els 6 i 12 anys dins de les escoles. És per això que aquest espai ofereix eines a famílies amb necessitats comuns perquè puguin contextualitzar en el seu dia a dia la informació i suport de què disposen.

L’objectiu principal de la formació és el de millorar l’eficàcia educativa de les famílies, al mateix temps que incrementar la seva integració en el centre educatiu, així com la millora en l’eficiència educativa del mateix centre. I tot això, fent-ne partícip també a l’escola i altres organismes importants del territori en la creació d’aquest espai i en les temàtiques de les xerrades.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *