Espai Famílies: un punt de trobada per créixer juntes

Convertir-se en mares i pares pot ser un dels moments més bonics de la vida, però també l’inici d’un seguit de neguits que no fan més que créixer amb els anys. On ens situem nosaltres per poder acompanyar les nostres criatures en la seva descoberta de l’entorn i les pròpies capacitats? Com podem fomentar la seva autonomia? Com les podem acompanyar en la seva sexualitat? Com podem detectar i prevenir riscos com el bullying o l’ús de pantalles i xarxes socials?

Per tal d’acompanyar les famílies en aquest camí ple d’inquietuds, des de l’Associació in via oferim l’Espai Famílies, un punt de trobada entre famílies i professionals expertes en infància i adolescència que ofereix informació, suport i orientació sobre estratègies educatives per tal d’ajudar a famílies a abordar diverses situacions en relació amb el creixement i el desenvolupament infantojuvenil. A més del suport professional, el programa destaca el valor de la família com a primera font de socialització i aprenentatge, i facilita la creació d’espais per intercanviar experiències, dubtes o sentiments amb altres famílies.

Els diferents tallers i xerrades temàtiques s’adrecen a famílies amb filles i fills que estiguin cursant Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria a Barcelona, i es realitzen en coordinació amb els equips directius o amb les AMPAs/AFAs dels centres. Així, qualsevol mare o pare interessada, pot parlar amb la direcció o l’AFA del centre educatiu i demanar que es posin en contacte amb nosaltres per pactar els temes (tenim un catàleg de xerrades genèric, però es pot pactar un altre tema que us sigui d’interès), data i horari segons disponibilitat de les famílies i de l’equip professional de l’entitat. Un cop pactats els termes, les xerrades es poden dur a terme als centres educatius o en format online.

A l’Associació in via, ja fa més de 20 anys que treballem per donar suport en l’aventura de la maternitat i la paternitat, des d’una perspectiva sistèmica, transcultural i de gènere i un vessant orientat a solucionar els conflictes i adquirir eines per prevenir situacions de risc en el futur. Així, acompanyem les famílies a través de la mediació familiar, grups de suport, teràpia familiar, xerrades i projectes específics, sempre procurant el benestar i la protecció dels menors d’edat com a màxima prioritat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *