VII Jornades Cultura de Mediació “Posem adjectius a la mediació”

El 26 i 27 de maig es van celebrar les VII Jornades Cultura de Mediació “Posem adjectius a la mediació”, que es va organitzar per la ICE de la Universitat de Barcelona. Els tècnics dels programes SOMIA i Infància Respon, del Servei d’Assistència a Famílies i Infància (SAFI), hi van assistir, ja que la mediació és una de les eines de treball fonamentals emprades en aquests programes que acompanyen a les famílies i infants.

La mediació per a la resolució pacífica de conflictes

Durant les jornades es va aprofundir sobre el mapeig del conflicte com a tècnica de molta utilitat per poder explorar els conflictes. A través de la taula d’experiències vam poder conèixer les iniciatives que s’estan portant a terme en d’altres territoris com La Mina, on la mediació de manera comunitària i les constel·lacions comunitàries, estan permetent que es puguin moure les emocions i així començar l’acció per sortir de la situació actual.

També vam participar en diferents tallers i compartir experiències amb d’altres professionals, amb els quals vam poder aturar-nos a reflexionar, a escoltar noves iniciatives, i poder ampliar la mirada respecte a la necessitat de poder resoldre els conflictes d’una manera pacífica i a través del diàleg, sempre escoltant les necessitats de les parts i amb una mirada cap a la esperança i la resolució.

La mediació a “in via”

A l’associació “in via”, des del servei SOMIA i l’Espai Mediació, treballem a partir d’aquesta mirada amb famílies que tenen dificultats de convivència i/o de relació i comunicació. En concret, al servei SOMIA, acompanyem les famílies davant de conflictes relacionals i comunicacionals, oferint així un espai per poder reflexionar sobre dinàmiques familiars disfuncionals. Es valora en cada cas el tipus d’intervenció més adequada a la família, sigui des d’un procés de mediació, des de l’orientació de caire psicopedagògic, des de la perspectiva d’una parentalitat positiva o bé des de l’assessorament puntual.

Al llarg del 2016, el projecte SOMIA a atès un total de:

  • 132 infants/adolescents
  • 108 noves famílies
  • 72 acompanyaments familiars

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *