memòria activitats Associació in via 2021

Ja tenim aquí el resum d’un 2021 amb molta activitat!

Si una cosa som a l’Associació in via és incansables. Cada any treballem per oferir la millor l’atenció a les persones usuàries i aquest passat 2021 hem fet molta feina. A la darrera Assemblea General de l’entitat vam aprovar la nostra memòria d’activitats, on expliquem la feina que s’ha fet durant l’any anterior.

En aquesta notícia us fem un resum de les 10 dades més destacades:

  1. Hem atès a un total de 13.564 persones: 11.378 persones a través del Servei d’Atenció d’Infància en Risc – Infància Respon, i 2.186 persones a través de la resta de serveis (de les quals 1.460 han estat dones, 726 homes, i 0 persones no binàries).
  2. Hem atès 11.378 trucades des del Servei d’Atenció d’Infància en Risc – Infància Respon,: de les quals 2.364 han estat de casos nous (on 2.100 casos han estat de maltractament infantil i negligència), i la resta han estat trucades de seguiment.
  3. Hem ofert atenció des de 10 àmbits: Atenció Residencial, Atenció Terapèutica, Acompanyament Jurídic i Administratiu, Acollida i Orientació laboral, Itineraris d’Inserció i Formació Laboral, Suport Econòmic i Familiar, Orientació i Acompanyament Familiar, Atenció Pedagògica i Educativa, Atenció a la Infància en Risc – Infància Respon, i Intermediació Laboral.
  4. Les nostres 74 persones treballadores s’han format en Prevenció i abordatge de violències; Atenció a famílies, infància i adolescència; Atenció a persones migrades, inserció i formació; i altres temes com per exemple els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) o bé primers auxilis, entre altres.
  5. Més enllà de les treballadores, a l’Associació in via podem assolir la nostra missió d’ajudar cada cop a més persones que ho necessiten gràcies, també, a les 54 persones sòcies de l’entitat i a 40 voluntàries, la majoria dones. 
  6. Hem ampliat la nostra comunitat a les xarxes socials i hem aparegut en mitjans com l’Agència Catalana de notícies, el Social.cat o Ràdio Estel amb un total de 10 notícies, 2 entrevistes i 1 article d’opinió.
  7. La campanya més destacada de l’any va ser la del 25 de novembre Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers la Dona, sota el lema “La violència masclista no és ficció, sinó una realitat!”.
  8. Hem fet multitud de formacions a entitats externes, empreses, famílies, escoles… També hem participat a ponències i grups de treball.
  9. Hem dut a terme un total de 40 projectes juntament amb altres entitats, empreses i institucions com la Generalitat de Catalunya, els Ministerios de Derechos Sociales, de Empleo, de Igualdad… , el My Agenda 2030, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Fundació La Caixa, entre altres.
  10. A l’Associació in via ens comprometem amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (aprovada el 2015 per les Nacions Unides) amb l’objectiu d’erradicar la pobresa, vetllar per la salut i benestar de les persones, aconseguir una educació de qualitat per a tothom, lluitar per la igualtat de gènere i pel treball digne, lluitar per la reducció de desigualtats i injustícies, aturar el canvi climàtic i establir aliances pels objectius ODS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *