La importància de l’assessorament a les víctimes de violència masclista a l’hora de denunciar

Ahir, 25N Dia internacional per l’Erradicació de la Violència envers la Dona, El Matí a Ràdio Estel va entrevistar a la Irene Andrés (responsable del Servei d’Atenció Integral a les Dones de l’Associació in via), qui va parlar de molts temes cabdals, per exemple, destacant la importància de l’assessorament i l’acompanyament a les víctimes quan denúncien. A continuació podeu escoltar l’entrevista completa o bé llegir el següent resum:

Els serveis d’atenció integral a les dones denuncien que hi ha propietaris que es neguen a llogar pisos a víctimes de violència masclista

En una entrevista a ‘El Matí a Ràdio Estel’, Irene Andrés, la responsable del Servei d’Atenció Integral a les Dones de l’Associació in via, ha defensat la importància de l’assessorament i l’acompanyament a les víctimes a l’hora de denunciar.

Irene Andrés, la responsable del Servei d’Atenció Integral a les Dones de l’Associació in via, ha defensat la importància de l’assessorament i l’acompanyament a les víctimes a l’hora de denunciar. “Ens costa molt poder llogar pisos a propietaris perquè, quan s’assabenten que són per a famílies que han patit situacions de violència, no ens lloguen els pisos”. “És una realitat ‘frapant'”, ha sentenciat.


Andrés, també representant de les educadores socials de la Comissió Nacional de Violència de Catalunya, ha comentat en una entrevista a ‘El Matí a Ràdio Estel’ que una de les feines de l’entitat és oferir aquests “pisos pont” a dones amb fills que han patit violència masclista, que els serveixen per “emancipar-se, on convisquin dues famílies amb suport dels nostres professionals per tornar a la societat normalitzada poc a poc”. Andrés ha considerat que “és fruit de la por de la gent a saber què passa després de situacions de violència”. Per això, ha demanat un canvi de concepció de l’ajuda, més sensibilitat per part de la població i el seu compromís cap a aquest col·lectiu.


La també representant de les educadores socials de la Comissió Nacional de Violència de Catalunya ha destacat que “si les dones no estan ben assessorades i si no es troben en una bona situació psicoemocional, les denúncies no són adequades”. També ha apuntat cap a l’acompanyament d’aquestes persones quan denuncien a la policia. Per això, ha comentat la importància d’anar a entitats per no passar aquest procés en soledat.

“Si les dones no estan ben assessorades i si no es troben en una bona situació psicoemocional, les denúncies no són adequades.”

Andrés també ha alertat que en les xarxes socials “és molt més fàcil ser agressor i que no hi hagi conseqüències” i, per això, ha explicat el paper fonamental de les famílies i que estiguin atentes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *