Des d’aquest terra enganxós ni veiem el sostre de vidre

Quan llegim el lema de ciutat pel 8M d’enguany, no podem sinó pensar que, per a moltes de nosaltres, trencar el sostre de vidre no és una opció, ni un objectiu. I és que, des del terra enganxós en què moltes de les dones amb qui tractem des de l’Associació in via, entitat de referència en la prevenció i per a l’erradicació de les violències masclistes a Catalunya, el sostre de vidre ni el veiem. Ens queda molt lluny.  

Moltes dones s’enfronten a una barrera invisible però poderosa que dificulta el seu ascens en tots els àmbits de la vida. Aquest terra enganxós es manifesta de diverses formes: discriminació laboral, manca d’accés a oportunitats de desenvolupament professional, desigualtat salarial, i una càrrega absolutament desproporcionada de les responsabilitats domèstiques i de cures, entre moltes d’altres. Totes elles conformen barreres que són encara més difícils de superar per aquelles dones que s’enfronten a múltiples formes d’opressió, com les dones racialitzades, LGTBIQ+, amb discapacitats o que formen part de comunitats marginalitzades.  

És per això que des de l’Associació in via ens comprometem a continuar lluitant, com ja fa 70 anys que ho fem, per erradicar aquest terra enganxós i crear un món on totes les dones puguin assolir plenament el seu potencial, sense importar-ne l’origen, la identitat o les circumstàncies. Advoquem per polítiques inclusives, programes de suport i una cultura que promogui la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones en tots els àmbits.  

Perquè només així, i juntes, podrem començar a desenganxar-nos d’aquest terra que ens té estancades i construir un futur més just i equitatiu per a totes les dones. 

Aquest text és el que hem llegit a l’acte central del Districte de Sant Martí en el marc del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, en què han participat Lourdes Arrando, vicepresidenta del Consell del Districte; Sílvia López, consellera de Feminismes del Districte; i algunes entitats membres del Consell de Dones del Districte: Grup de dones Amistat, Associació Dones Àmbar Prim i l’Associació in via.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *