Recomanacions de lectures infantils per construir una societat més justa

Amb l’arribada de Sant Jordi torna l’oportunitat de submergir-nos en un món d’històries captivadores. Per això, des de l’Associació in via us volem recomanar algunes lectures infantils que, a través de les seves històries, permeten educar els infants des de la seva participació activa per construir una societat lliure de discriminacions i violències. Es tracta de lectures que afavoreixen les relacions igualitàries, trencant els estereotips de gènere, així com les actituds de cura, solidaritat i respecte a la diversitat i a la llibertat.

A partir de 3 anys:

El cavaller que no volia lluitar, Helen Docherty i Thomas Docherty (Maeva, 2017). Un conte de fantasia que té per protagonista un nen cavaller, en Leo, que no vol lluitar amb el drac, sinó que s’equipa amb els seus llibres preferits quan la seva família l’envia a lluitar contra el drac. Un bon llibre per parlar de diferents maneres de resoldre els conflictes i de violència zero.

Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?, Raquel Diaz Reguera (Thule, 2017). La Carlota és una princesa rosa que no vol ser-ho ni fer cap de les coses que ha de fer una princesa rosa. Voldria viatjar en globus, viure mil aventures, lluitar contra llops o dracs… I no vestir-se de rosa!

A partir de 5 anys:

Les princeses també es tiren pets, Ilan Brenman i Ionit Zilberman (Bromera, 2011). Un conte amè i divertit que dismitifica amb molt d’humor la perfecció de les princeses. Ningú és perfecte! I ja podem llegir la segona part: El llibre secret de les princeses que també es tiren pets.

A partir de 6 anys:

El llibre del guardià de dracs. Katie Hawort i Monica Armiño (Cruïlla, 2017). Un llibre ple de sorpreses per aprendre a se una gran guardiana o guardià de dracs. I és que als dracs se’ls ha de cuidar amb afecte i tendresa: volen massatges, abraçades, carícies, cançons… Un conte per revisar estereotips i plantejar noves masculinitats!

El meu fill princesa, Cheryl Kilodavis i Suzanne DeSimone (Bellaterra, 2015). Sobre l’acceptació dels altres tal com són. Amistat, convivència, atenció i compromís envers els altres són alguns dels conceptes clau. Un bon llibre per prevenir l’assetjament.

La princesa enjogassada, Babette Cole (Destino, 1990). La princesa enjogassada viu en un castell, fa esport i mira la tele amb les seves mascotes. Però els seus pares li diuen que s’ha de casar. I ella no es vol casar! Així que decideix preparar unes proves per als prínceps…

Des de l’Associació in via us desitgem una feliç diada i una encara millor lectura!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *