ACISFJ Saragossa ens visita per conèixer els itineraris individualitzats d’inserció laboral

El passat 9 de Març vam rebre la visita de les nostres companyes d’ACISFJ de Saragossa, la Laura i la Chus , que volen realitzar a la seva entitat aragonesa els itineraris individualitzats d’inserció laboral, un projecte que fa 4 anys que duem a terme a “in via” i que està subvencionat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Intercanvi de sinergies amb ACISFJ Saragossa

La trobada es va realitzar a la seu de l’Associació “in via” de Barcelona i va ser molt enriquidora, donat que vam tenir l’oportunitat de poder intercanviar experiències i vivències en les tasques que realitzem com a professionals del Tercer sector, així com les sinergies que es van crear al moment d’intercanviar diferents punts de vista.

Les professionals del Departament d’inserció i formació laboral, vam coincidir en què la nostra feina és acompanyar i orientar a persones que es troben en situació de vulnerabilitat, i els protagonistes son ells/es, donat que son els/les que prenen les seves decisions, coneixent en tot moment els objectius d’intervenció, participant de forma conscient, responsable i activa en aquest procés.

Seguint aquesta metodologia de treball, tant la Laura com la Chus volen endinsar-se en l’aventura de créixer com entitat a Saragossa i poder dur a terme el programa d’itineraris individualitzats d’inserció laboral en un futur.

Itineraris individualitzats d’inserció laboral a “in via” Barcelona

Aquest programa vol facilitar la inserció socio laboral de les persones que hi participen mitjançant la realització d’itineraris d’inserció laboral a través d’accions professionalitzades i individualitzades, les quals els permetin adquirir els coneixements, les actituds i les destresses necessàries per adaptar-se a un nou lloc de treball en una empresa.

El programa és diferent a cada entitat on s’estableix, ja que s’adapta a les necessitats del lloc i de les persones que hi participen. En el cas de l’Associació “in via” de Barcelona es basa en:
• Identificació de les competències personals
• Anàlisi de la Ocupabilitat
• Cerca activa de feina
• Formació professionalitzadora bàsica en auxiliar de cuina, atenció a la dependència
• Alfabetització informàtica
• Formació en habilitats socials i socio-professionals

Visita a la Casa de la Jove

Un cop els hi vam explicar detalladament el programa i com el realitzàvem amb èxit a la nostra entitat, vam acompanyar-les a Casa la Jove, una casa on resideixen dones amb o sense fills, que es troben en situació de vulnerabilitat o risc social, i on reben atenció 24 hores al dia, els 365 dies de l’any.

Allà ens esperaven les educadores socials, on ens van fer una acollida molt agradable i ens van ensenyar tots els racons i recursos de la Casa, així com també vam tenir la oportunitat de poder conèixer algunes de les dones que hi residien.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.