ACISFJ Saragossa ens visita per conèixer els itineraris individualitzats d’inserció laboral

El passat 9 de Març vam rebre la visita de les nostres companyes d’ACISFJ de Saragossa, la Laura i la Chus , que volen realitzar a la seva entitat aragonesa els itineraris individualitzats d’inserció laboral, un projecte que fa 4 anys que duem a terme a “in via” i que està subvencionat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Intercanvi de sinergies amb ACISFJ Saragossa

La trobada es va realitzar a la seu de l’Associació “in via” de Barcelona i va ser molt enriquidora, donat que vam tenir l’oportunitat de poder intercanviar experiències i vivències en les tasques que realitzem com a professionals del Tercer sector, així com les sinergies que es van crear al moment d’intercanviar diferents punts de vista.

Les professionals del Departament d’inserció i formació laboral, vam coincidir en què la nostra feina és acompanyar i orientar a persones que es troben en situació de vulnerabilitat, i els protagonistes son ells/es, donat que son els/les que prenen les seves decisions, coneixent en tot moment els objectius d’intervenció, participant de forma conscient, responsable i activa en aquest procés.

Seguint aquesta metodologia de treball, tant la Laura com la Chus volen endinsar-se en l’aventura de créixer com entitat a Saragossa i poder dur a terme el programa d’itineraris individualitzats d’inserció laboral en un futur.

Itineraris individualitzats d’inserció laboral a “in via” Barcelona

Aquest programa vol facilitar la inserció socio laboral de les persones que hi participen mitjançant la realització d’itineraris d’inserció laboral a través d’accions professionalitzades i individualitzades, les quals els permetin adquirir els coneixements, les actituds i les destresses necessàries per adaptar-se a un nou lloc de treball en una empresa.

El programa és diferent a cada entitat on s’estableix, ja que s’adapta a les necessitats del lloc i de les persones que hi participen. En el cas de l’Associació “in via” de Barcelona es basa en:
• Identificació de les competències personals
• Anàlisi de la Ocupabilitat
• Cerca activa de feina
• Formació professionalitzadora bàsica en auxiliar de cuina, atenció a la dependència
• Alfabetització informàtica
• Formació en habilitats socials i socio-professionals

Visita a la Casa de la Jove

Un cop els hi vam explicar detalladament el programa i com el realitzàvem amb èxit a la nostra entitat, vam acompanyar-les a Casa la Jove, una casa on resideixen dones amb o sense fills, que es troben en situació de vulnerabilitat o risc social, i on reben atenció 24 hores al dia, els 365 dies de l’any.

Allà ens esperaven les educadores socials, on ens van fer una acollida molt agradable i ens van ensenyar tots els racons i recursos de la Casa, així com també vam tenir la oportunitat de poder conèixer algunes de les dones que hi residien.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *