La perspectiva de gènere en la intermediació laboral: un factor clau per l’equitat

A l’Associació in via som conscients que la perspectiva de gènere en la intermediació laboral és un factor imprescindible per erradicar criteris discriminatoris en els processos de selecció de les empreses i per promoure la igualtat d’oportunitats com a principi transversal i incondicional.

Per això, a través de l’Àrea d’Intermediació Laboral de l’entitat assessorem i orientem les empreses sobre les pautes en les diferents fases del procés de selecció des d’una perspectiva de gènere i interseccionalitat, tot aconseguint un doble objectiu: facilitar la recerca de personal per a les empreses i ampliar les possibilitats de trobar feina de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Treballem amb un ampli teixit empresarial, sobretot dels àmbits de la neteja, manteniment i restauració, ja que aquests són els àmbits en què les nostres usuàries tenen una major experiència, alhora que són camps que els permeten conciliar la seva vida familiar amb la laboral. Amb tot el treball realitzat al llarg del 2022 hem establert sinergies amb un total de 93 empreses, aconseguint 43 nous convenis de col·laboració i que 121 persones s’insereixin al mercat laboral trobant una ocupació adaptada als seus perfils professionals. De les persones inserides, 14 tenen atorgat el certificat de discapacitat, 28 són dones supervivents de violències masclistes i 46 tenen fills a càrrec, de manera que des de l’àrea hem atès indirectament un total de 67 infants i adolescents.

Una d’aquestes dones és la Hella, una nepalesa que va arribar a l’Associació in via l’octubre de 2021 i va fer diverses formacions que oferim des de l’Àrea d’Inserció i Formació (de cambrera, d’auxiliar de cuina, de competències lingüístiques i d’habilitats socials, entre d’altres). Al març, Excellent RC, una empresa de serveis de neteja i cuina amb la qual ja fa més de cinc anys que col·laborem, ens va contactar amb la necessitat de cobrir una vacant d’aquest mateix perfil. “Ens faciliten molt la feina, perquè nosaltres expliquem quina necessitat tenim a cada centre, i elles ens passen els currículums de les persones que més encaixen en aquella posició”, explica Mary Sojo, coordinadora de residències a Excellent RC. En aquest cas, buscaven algú amb el perfil de la Hella, i després d’un contracte temporal d’un mes i contents amb la seva feina, es van adaptar al seu horari familiar per poder facilitar la conciliació laboral i li van oferir un contracte indefinit, amb el qual ara està treballant. “Gràcies a aquesta feina he pogut millorar en molts sentits, estic contenta i em sento segura i empoderada”, assegura Hella.

Però el seu no ha estat l’únic contracte indefinit. I és que dels 254 contractes laborals que s’han signat durant el 2022 gràcies a la nostra intermediació, 88 són indefinits, i una persona ha formalitzat un contracte per compte propi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *