Us convidem a la jornada formativa “La interseccionalitat i la violència masclista: un abordatge integral”

Aquest dilluns 21 de novembre, de 9:15h a 14h, des de l’Associació in via celebrarem la jornada formativa ‘La interseccionalitat i la violència masclista: un abordatge integral’, un espai on reflexionar i compartir la intervenció interseccional que les professionals dels diferents equips i serveis de l’Associació in via realitzen amb persones que viuen situacions personals, familiars i socials complexes, especialment dones, joves i infants supervivents i víctimes de violències masclistes.

Aquesta intervenció, necessàriament interdisciplinar i holística, es desenvolupa amb unes tècniques específiques i en el marc de models i teories que l’orienten, però també ha de suposar una experiència transformadora tant per la persona atesa com per les professionals que treballen amb ella. Amb aquesta jornada formativa gratuïta volem, doncs, aprofundir en tots aquests aspectes. Es tracta d’un acte que les treballadores de l’Associació in via podran seguir presencialment  a l’Espai Línia de Barcelona i que s’obrirà al públic a través d’streaming, pel qual cal inscriure’s prèviament escrivint a comunicacio@invia.cat. Podeu descarregar el díptic informatiu aquí.

Després de la benvinguda i presentació de la jornada, de la mà de Carme Laorden, directora de l’Associació in via, tindrà lloc la conferència inicial ‘La xarxa europea de treball amb homes que maltracten: estratègies d’intervenció i resultats de la recerca’, a càrrec de la doctora Berta Vall, professora de la Facultat de Psicologia Blanquerna (URL), membre del Grup de Recerca en Parella i Família (GRPF Blanquerna-URL) i Research and Development Manager de la European Network for Work with Perpetrators (WWP EN). La conferència, moderada pel Josep Castillo, psicòleg clínic del Servei d’Atenció Terapèutica a l’Associació in via i professor a l’Universitat Ramon Llul (URL), qui obrirà torn de preguntes per tal que les persones assistents puguin resoldre dubtes i fer aportacions.

A continuació tindrà lloc la presentació del cas pràctic “De la violència a la reconstrucció i l’autonomia”, un cas real atès per l’Associació in via a través dels seus diferents serveis. Així, es presentarà el cas des de l’òptica del Servei d’Atenció Residencial, que va fer una primera diagnosi inicial; des del Serevei d’Inserció i Formació laboral, que va avaluar les seves capacitats en l’àmbit laboral i en quin punt es trobava respecte a la recerca de feina; i des del Servei d’Atenció Terapèutica, que va avaluar quina era la demanda inicial en aquest àmbit.

Després d’una pausa tindrà lloc la taula rodona ‘La intervenció en el cas pràctic: abordatge integral”, que desgranarà de quina manera es va fer un abordatge integral, interseccional i transversal del cas, implicant diferents serveis de l’Associació in via. Així, les responsables dels diferents serveis de l’entitat explicaran què implica fer una intervenció integral dels casos i com aquesta permet donar un acompanyament de continuïtat en el procés de recuperació de la usuària. Per una banda, comptarem amb la Marta Sueiro, educadora social del Servei d’Atenció Residencial de Casa la Jove de l’Associació in via, i la Irene Andrés, directora i+D+i de l’Associació in via i educadora social especialitzada en violència masclista i tràfic d’éssers humans, que explicaran l’abordatge del cas que es va fer des del Servei d’Atenció Residencial de Casa de la Jove. Per altra banda, la Irene Andrés i la Núria Flores, tècnica d’orientació laboral del Servei d’Inserció i Formació Laboral de l’Associació in via, analitzaran la intervenció que es va fer del cas laboralment. I, per últim, la Beatriz López, psicòloga del Servei d’Atenció Terapèutica de l’Associació in via, i la Patricia Ortuño, directora adjunta de l’Associació in via i psicòloga experta en intervenció integral de la violència masclista i en el maltractament de la infància, que detallaran l’abordatge del cas des d’un vessant terapèutic.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *