Vot per a tothom

Vot per a totes les persones amb capacitats diferents, sense cap restricció. Aquesta és la petició de les entitats que, com l’Associació in via, els donen suport. Des de les darreres eleccions, s’ha fet un gran pas, perquè el Congrés dels Diputats va aprovar, l’octubre de 2018, retornar el dret de vot a les persones que l’havien perdut, com a conseqüència de decisions judicials, una situació que afectava, sobretot, les persones amb intel·ligència límit.

No tot està guanyat, però, ja que la Junta Electoral Central ha fet una instrucció en el sentit que els membres de la mesa i els apoderats puguin fer constar en acta les identitats de les persones amb discapacitat si consideren que no s’està exercint el dret a vot de forma lliure i conscient. Tot això, quan la Llei Orgànica es va modificar perquè s’exercís el dret de vot sense excepcions. Davant d’això, les entitats socials, el Síndic de Greuges i la Generalitat hem demanat una rectificació a la Junta Electoral Central. 

En tot cas, a l’Associació in via volem felicitar-nos per aquest accés al vot que ha de suposar un pas endavant en el camí d’assolir la plena participació política de les persones amb capacitats diferents.

Manolita Sanz – Membre de la Junta de l’Associació in via


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *