Set persones aturades receptores de la Renda de Ciutadania realitzen pràctiques en empreses el 2018

Com és possible conèixer una feina si no tens l’ocasió de treballar? Aquesta gran oportunitat la donen les pràctiques no laborals, que faciliten la inserció laboral de les persones desocupades. L’objectiu d’aquestes pràctiques no és cap altre que posseir experiència laboral relacionada amb una formació reglada i augmentar així l’ocupabilitat de la persona.

Durant l’any 2018, set participants del Programa d’Inserció laboral per a persones receptores de la Renda Mínima de Ciutadania han fet pràctiques no laborals en diferents empreses de Barcelona. S’ha primat realitzar-les en empreses pertanyents a sectors dels quals les persones tenien formacions específiques.

Així, R.M. ha realitzat pràctiques com peixater a Caprabo després de realitzar un curs d’Auxiliar de vendes de peixateria; A.C. s’ha aprofitat de la part teòrica d’un curs que va realitzar l’any anterior d’hostaleria i l’ha posat en pràctica com a auxiliar de cuina al restaurant vegetarià Aguaribay del barri; i S.I. es va especialitzar en carnisseria a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona i ha realitzat pràctiques com envasador / manipulador a la carnisseria Trinxant del Poblenou. Si heu visitat la secció de pes a granel de l’Alcampo de Diagonal Mar us haurà atès J.J.F., i si heu necessitat un arranjament en el vostre cotxe, C.S. us ho haurà fet en un obrir i tancar d’ulls a Talleres Nauto. Finalment, J.J. i E.M. s’han format com netejadors i han realitzat diferents pràctiques en empreses com Dialneteges.

A més de tot el que s’aprèn a les pràctiques, hi ha la possibilitat que l’empresari/a et faci un contracte laboral indefinit, com li ha passat al nostre mecànic de cotxes.

L’Associació in via promou aquest tipus de pràctiques no laborals, que poden ser una important primera experiència real in situ per a aquelles persones que encara no han tingut aquesta possibilitat. Agraïm enormement a tots/es els/les empresaris/es que han obert les portes de les seves empreses per dur a terme aquest projecte i animem a aquells/es que encara no s’hi hagin animat a que es posin en contacte amb el nostre Servei d’Inserció i formació, que podrà assessorar-los.

  • Si voleu més informació sobre el projecte, podeu contactar amb sif@invia.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *