Apropant els joves al seu futur professional

Tenir feina és una eina imprescindible de cara a l’autonomía, l’emancipació i l’empoderament dels joves, característiques bàsiques per a la seva formació com a persones adultes. Malgrat això, a l’Associació in via som plenament conscients de les dificultats que tenen alguns joves per accedir al mercat laboral. Per això des del nostre Servei d’Inserció Laboral (SIF) lluitem cada dia perquè, especialment entre els col·lectius més vulnerables, obtenir una feina deixi de ser un procés llarg, complex i sovint frustrant.

En el marc d’aquesta tasca, enguany hem apostat per vetllar per la formació i inserció laboral de 24 joves que tenen diversitat funcional intel·lectual. Els joves han tingut la possibilitat d’escollir entre dos possibles itineraris segons els seus interessos i motivacions professionals, i així han sorgit dos programes diferents, que hem anomenat “Cuinant oportunitats”, adreçat a la formació i la cerca de feina en l’àmbit de la cuina, i “Forma’t en picking”, que se centra en l’àmbit laboral de la logística.

En qualsevol dels dos àmbits considerem tant o més important que la mateixa formació el fet que els joves tinguin l’oportunitat de visitar i aproximar-se a les empreses per tal de conèixer la realitat laboral que els espera en un futur.

L’objectiu d’aquestes visites és apropar els joves a l’entorn professional més immediat i conèixer com funcionen les diferents empreses, l’equip humà i la variabilitat de perfils professionals que inclouen, els valors i competències que promouen i les diferents àrees que les conformen, tot fent èmfasi en els departaments que més ens interessen, la logística i la cuina.

En aquesta línia, en el que portem d’any els nostres joves de “Forma’t en picking” ja han visitat empreses com Amazon, Mediamarkt o Atlantis, mentre els els joves de “Cuinant oportunitats” s’han apropat a la forma de treball de dos establiments molt diferents, el restaurant El Nacional i l’establiment de menjar ràpid McDonald’s. Totes les visiten els han aportat un coneixement de la realitat laboral que els serà molt útil en la seva posterior inserció en el sector.

Des de l’Associació invia agraïm molt la col·laboració a totes les empreses que ens han acollit!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *