Reforç escolar, suport i atenció a les famílies al SAFI de l’Associació “in via”

Al mes d’octubre hem posat en marxa de nou a “in via” els espais i projectes del SAFI (Servei d’Atenció a Famílies i Infància), per donar suport educatiu i emocional a les famílies, infants i joves que ho necessiten.

Així, amb la tornada a l’escola hem començat un nou curs de reforç escolar per a infants i joves amb l’Espai Aprendre, d’acompanyament emocional per a les famílies amb l’Espai Psicologia i de suport en la resolució i gestió de conflictes amb el projecte ENDAVANT (grups de pares/mares de fills/es fins 11 anys, grups de pares i mares d’adolescents i grup d’adolescents).

Reforç escolar a l’Espai Aprendre

espai-aprendreEl 3 d’Octubre es posaven en marxa els grups de reforç escolar de primària i secundària de l’Espai Aprendre. Cada tarda, alumnes de les escoles i instituts del barri i dels voltants, tenen un espai amb professionals especialitzats on poder fer els deures escolars, poder rebre atenció especialitzada a les seves necessitats i poder adquirir eines per facilitar els aprenentatges.

El projecte treballa amb la metodologia del triangle família-escola-espai aprendre. Valorem que la família és part indispensable per poder prevenir el risc de fracàs escolar, i que la coordinació entre l’escola, l’espai aprendre i la família ha de ser fluida i constant, per anar tots en la mateixa direcció.

Acompanyament emocional a famílies amb l’Espai Psicologia

Comença el nou curs i moltes famílies es troben en situacions complexes: dinàmiques que no funcionen, històries vitals de patiment, comunicació amb els fills/es difícil i d’altres qüestions que poden estar dificultant el seu dia a dia com a família.

Després d’atendre a unes 20 famílies durant el curs 2015-16,a l’Espai Psicologia esperem poder donar resposta i acompanyar des del respecte i la comprensió a les famílies amb fills/es infants o adolescents en el seu camí.

Resolució i gestió de conflictes amb el Projecte ENDAVANT

El projecte ENDAVANT també ha començat un nou curs a l’octubre. Està format per grups de pares i mares i d’adolescents, amb l’objectiu de treballar aspectes de comunicació, de resolució de conflictes, de suport a la criança, etcètera. I sobre tot, per poder compartir amb d’altres famílies en la mateixa situació.

Des de l’espai ENDAVANT creiem que cada etapa del cicle vital de la família és important, i volem compartir amb les famílies aquesta mirada cap al futur, per prevenir i millorar i poder crear un clima de confiança a casa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *