Dues experiències del Programa de Renda Garantida a in via

Al mes de novembre del 2017 l’Associació in via va iniciar per primer cop el Programa d’Inserció laboral per a persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania. El Programa de Renda Garantida és una prestació econòmica que té dret a cobrar qui no disposi d’ingressos econòmics o tingui ingressos inferiors als disposats a la norma. És un dret cívic i social que empara a tota la ciutadania de Catalunya i que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims per a una vida digna.

Dos joves ens parlen de la seva experiència en el programa a in via:

En un mes al programa de l’Associació “in via” he avançat més que en un any jo sol. Des que hi estic inscrit he corregit, ampliat i millorat el meu currículum. M’ha ajudat a pensar i a reflexionar sobre el meu futur i sobretot m’ha ajudat a organitzar-me.

En el programa m’han explicat què són les certificacions professionals i les possibilitats que tinc per aconseguir formar-me en un ofici. M’he inscrit en un certificat professional del Gremi d’instal·lacions i fontaneria de grau 1, que vaig conèixer al Saló de l’Ocupació, i també m’han informat d’un curs de Planxa i pintura a l’Escola Monlau. A més, he demanat un certificat a l’Escola d’Adults de l’ESO i he valorat diverses ofertes d’ocupació. In via també em va ajudar molt en el desplaçament per la ciutat, cosa que em va facilitar la possibilitat d’estudiar, treballar o simplement de venir a l’associació a buscar informació.

Catalin, usuari del programa a l’Associació “in via”

L’Associació “in via” m’ha ajudat amb la recerca d’ofertes de feina per Internet, a més d’actualitzar el meu currículum i de facilitar-me pàgines o plataformes de recerca de feina, en les quals he creat el meu perfil.

També em van donar suport a l’hora d’accedir a l’oferta formativa de cursos de cuina que s’imparteixen a Barcelona, ​​sense oblidar els tallers de recerca de feina i d’entrevista de treball.

També m’han ajudat a reflexionar que necessito formar-me més. Per això, he decidit anar a l’Escola d’Adults del Clot i fer l’ESO. Sé que no serà fàcil però hi posaré totes les ganes!

Abdoulie, usuari del programa a l’Associació “in via”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *