Uns 150 joves s’interessen pels serveis d’orientació laboral d’In via al Saló de l’Ocupació

L’Associació in via va participar del 14 al 16 de març en el Primer Saló de l’Ocupació Juvenil, que va tenir lloc al Recinte firal de Montjuïc amb l’objectiu de promoure l’ocupació de joves d’entre 16 a 29 anys (tant per a persones altament qualificades com per a persones en situacions mes vulnerables), fomentar la contractació juvenil i la capacitació professional i vetllar per unes condicions laborals dignes i una major qualitat de l’ocupació.

In via va ser-hi present a l’Apropa’t, un espai on les entitats del Tercer Sector oferien eines i recursos per apropar-se al mon laboral. En aquest context, el nostre estand oferia un espai de descoberta de noves ocupacions i donava pautes sobre com realitzar un currículum i una carta de presentació. També vam informar sobre els programes de formació i inserció laboral existents i vam elaborar una dinàmica lúdica per detectar les competències professionals de les persones que s’apropaven l’estand, a més d’ajustar les formacions adients a cada perfil professional.

En total, durant els tres dies del Saló, vam atendre uns 150 joves, majoritàriament persones que volien iniciar algun procés d’orientació laboral. Vam recollir les seves dades, i posteriorment els citarem per realitzar un taller que els permetrà elaborar el CV més adient al seu perfil professional i per realitzar una sessió grupal d’orientació laboral.

Les tècniques del Servei d’inserció i Formació Laboral de l’entitat van aprofitar també per establir contactes amb altres entitats de sectors de formació i/o ocupació, així com amb empreses per intercanviar punts de vista, generar sinergies i compartir serveis per a possibles derivacions i per poder treballar conjuntament a favor de la inserció laboral dels joves.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *