Els participants del programa “Integrals” visiten Caltor

El passat dijous 13 de juliol, els nois i noies del Programa d’Integrals de menors de 30 anys i també els del Programa d’Integrals majors de 30 anys vam visitar l’Empresa Caltor, un Centre Especial d’Ocupació sense ànim de lucre promogut per la Fundació bdncapaç.

La Miriam, la treballadora Social de Caltor, ens va guiar durant tota la visita. Primer ens va fer una presentació de l’empresa i després vam anar a visitar les grans instal·lacions, on vam veure les diferents seccions i els diferents camps de treball, com la col·locació en caixes de les joguines de la Minei i el Micky, les cisternes de la Roca, i moltes més feines de manufactura que realitzen els treballadors i les treballadores.

Ens va agradar molt la visita, ja que ens va permetre conèixer de ben a prop el funcionament d’una empresa, fins i tot alguns van realitzar alguna pràctica per saber com seria treball-hi.  Des de l’associació “in via” creiem que aquestes visites a empreses són molt importants, ja que tots hi aprenem i coneixem el nostre entorn productiu, noves formes i tipologies d’empreses i formes de treball diferents.

El programa Integrals

“In via” imparteix el programa Integrals en dos modalitats diferents: una dirigida a joves amb Intel·ligència Límit (IL) o discapacitat intel·lectual lleu, de 16 a 29 anys, i una segona per a persones majors de 30 anys, en situació d’atur de llarga durada, per formar-se i incorporar-se al mercat laboral.

Totes dues modalitats tenen com a objectiu principal millorar l’ocupabilitat de la persona participant, analitzant i identificant les pròpies actituds i competències professionals, i fomentant la seva autonomia personal. S’ofereix també suport en la recerca de feina i acompanyament al participant per afavorir la seva inserció laboral. En aquest sentit, les visites a empreses són també una forma de que els participants coneguin de primera mà el món laboral.

Sobre Caltor

Caltor compta amb una plantilla de més de 180 treballadors, els quals estan implicats amb el reconeixement de les individualitats i les capacitats personals i el foment de l’autonomia, i estan convençuts que només així es pot realment millorar la seva qualitat de vida. Aquesta empresa produeix béns i serveis amb capacitat de ser competitius en el mercat i dóna feina i acompanya la integració sociolaboral de les persones que hi treballen.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *