Una nit màgica per la inclusió de les persones amb Intel·ligència Límit

Ahir vam celebrar el Concert Solidari per la Intel·ligència Límit a la Sala Luz de Gas, on vam gaudir de la música de la banda Clams i de l’humor dels actors Toni Albà i Pep Planas, que van presentar l’acte. El resultat va ser una nit plena d’emoció, on diversos nois i noies de l’Associació “in via” i de l’acidH van pujar a l’escenari també per acompanyar els cors de les últimes cançons.

Treball en xarxa per la Intel·ligència Límit

L’Associació “in via”, juntament amb l’acidH, que dona atenció integral a les persones amb intel·ligència límit i discapacitats intel·lectuals lleus, van començar a preparar aquest concert fa uns mesos, amb l’objectiu de donar visibilitat a un col·lectiu encara força desconegut a la societat, per sumar forces juntes.

A aquest objectiu, es va sumar la banda inclusiva Clams, que sorgeix del projecte “Música per la Inclusió”. Cinc anys després dels seus inicis, donen vida a la banda actualment una dotzena d’alumnes de la coral de l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat i diversos músics que formen part de bandes de l’escena musical independent barcelonina (Pool, Maika Makovski, Teatre Magnètic, Mery Lemon, Clara Luna i Soon). El seu projecte té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones amb diversitat funcional, visibilitzant les seves capacitats i fent de pont cap a la inclusió social del col·lectiu.

Amb iniciatives com aquesta, es demostra com el treball en xarxa de tres projectes que lluiten per una mateixa causa sumen força per donar visibilitat al col·lectiu i per recaptar fons que permetin continuar amb projectes que millorin la seva qualitat de vida i inserció social.

Cantants per un dia

Després de presentar-nos noves cançons i de repassar alguns dels seus èxits, la banda Clams acomiadava el públic, que encara tenia ganes de més música i va començar a reclamar una altra cançó. Va ser llavors quan van fer pujar a l’escenari als nois i noies de l’acidH i “in via” per cantar plegats “Riu-te’n”, i on es va sumar més gent també per tancar damunt l’escenari la festa.

L’experiència de pujar a l’escenari i de cantar davant el públic va ser tota una experiència per a molts d’ells, que recordaran segur durant molt de temps.

Agraïments

Volem agrair a la banda Clams la seva actuació, a la Sala Luz de Gas i a Atrápalo per la seva col·laboració, i als actors Toni Albà i Pep Planas per sumar-se també a la iniciativa amb el seu humor. I especialment a tot el públic que va cantar, ballar i picar de mans totes les cançons!

Us deixem algunes imatges d’una nit plena d’emocions i de diversió, i si us vau fer fotos amb els actors al photocall de la sortida, les trobareu al nostre Facebook!:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *