Facilitant el camí cap a la inserció laboral de persones immigrants

Les persones immigrants en situació de vulnerabilitat participen en els itineraris individualitzats d’inserció laboral de l’Associació “in via” per tal d’augmentar la seva ocupabilitat en el mercat de treball.

Programes d’inserció i orientació laboral per a persones immigrants

Aquest és un servei d’inserció i orientació laboral per a persones amb permís de residencia que es troben en el procés de recerca de feina. A partir d’una entrevista individual, recollim la informació necessària per tal de poder realitzar un acompanyament en el seu procés d’inserció laboral, analitzant la ocupabilitat, la recerca o millora de feina i fent el seguiment post inserció.

Aquest servei proporciona una orientació en els diferents recursos en funció de la necessitat de la persona, per tal de millorar la seva ocupabilitat. En aquest sentit, es tracta de programes integrals d’inserció laboral individuals.

Cursos de cuina i dependència a “in via”

El model d’intervenció està basat en l’adquisició d’eines, habilitats i competències per garantir i afrontar amb èxit l’accés al mercat laboral, oferint també una formació professionalitzadora en l’àmbit de la dependència i de la cuina.

En el cas del curs de cuina, es tracta d’una formació de 40 hores en total, dividides en 8 sessions de 5 hores cadascuna, que es realitzen els dimecres a la seu de l’Associació “in via”, al Poblenou. En cas que sigui impossible assistir a les 8 sessions de forma continuada, es poden alternar els dimecres fins haver cursat les 40 hores de formació obligatòria per obtenir el certificat.

Durant aquesta formació, basada en una part teòrica i una altra part molt important de pràctica, els alumnes aprenen a elaborar i gestionar un menú adequat, a comprar els productes necessaris per a la seva realització i el més important, aprenen a desenvolupar les seves habilitats culinàries per poder treballar com a auxiliar de cuina.

Un cop han cursat les 40 hores, reben un títol que acredita la seva formació i professionalització en l’àmbit de la cuina, per poder augmentar les seves possibilitats d’inserció en el sector de la restauració. Un exemple ha estat el curs d’avui, on dos dels alumnes han rebut el certificat del curs que acredita la seva formació. Juntament amb els seus companys, apareixen a la fotografia principal d’aquesta informació. Els desitgem molta sort en el següent pas cap a la recerca de feina!

Més informació

Els programes integrals d’inserció laboral individuals estan cofinançats per el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.Podeu demanar més informació contactant amb “in via” a través del telèfon 93251 56 26, o mitjançant el mail invia@invia.cat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *