Busques feina? Incorpora’t al mercat laboral amb el programa Integrals de “in via”

“In via” impartirà el programa Integrals, que oferirà en dos modalitats diferents, una dirigida a joves amb Intel·ligència Límit (IL) o discapacitat intel·lectual lleu, de 16 a 29 anys, i una segona per a persones majors de 30 anys, en situació d’atur de llarga durada. Totes elles interessades en treballar, per formar-se i incorporar-se al mercat laboral.

Programa Integrals per a menors de 30

Està dirigit a joves d’entre 16 a 29 anys amb IL o discapacitat intel·lectual lleu, que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil. Té com a objectiu principal millorar l’ocupabilitat del jove analitzant i identificant les pròpies actituds i competències professionals, i fomentant la seva autonomia personal. S’ofereix també suport en la recerca de feina i acompanyament al participant per afavorir la seva inserció laboral.

Des del 2 de maig fins al desembre de 2017, els participants rebran tutories individuals, participaran en tallers grupals, visitaran empreses i entitats socials i rebran una orientació individualitzada i adaptada a cadascun d’ells. D’aquesta manera, es vol fomentar una inserció laboral exitosa dels joves.

Un cop els participants comencen la seva incorporació en el món laboral, reben el suport dels tècnics de l’associació “in via”, a través del que s’anomena “metodologia del treball amb suport”. És a dir, acompanyant i realitzant un seguiment post inserció de la persona per poder resoldre les dificultats que es puguin trobar un cop en el lloc de treball.

El programa Integrals per a menors de 30 està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Servei d’ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

Requisits per participar en el programa

Per poder inscriure’s al programa integrals per a joves, cal:

  • Estar inscrit a Garantia Juvenil.
  • Tenir el certificat de discapacitat amb un grau igual o superior al 33%.
  • Estar inscrit com demandant d’ocupació.

Programa Integrals per a majors de 30 anys

Està dirigit a persones majors de 30 anys, inscrites com a demandants d’ocupació i aturades de llarga durada. Amb necessitats d’orientació i d’acompanyament per la recerca de feina i amb motivació per inserir-se al mercat laboral.

A través de l’acompanyament i el suport en la recerca de feina, el projecte té com a objectiu principal la inserció al món laboral d’aquestes persones que es troben en una situació difícil, degut a l’atur de llarga durada, fomentant la seva confiança i autoestima personals d’una banda, i de l’altra, identificant i fomentant les seves competències professionals.

La metodologia emprada és la mateixa que en el programa Integrals per a joves, mitjançant les tutories individuals, els tallers grupals i l’orientació individualitzada i adaptada a les necessitats de cadascun d’ells. El curs, de durada més llarga, començarà el 15 de maig i finalitzarà el 30 de març de 2018.

El programa Integrals per a majors de 30 està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Servei d’ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social

Requisits per participar-hi

Cal estar inscrit com a demandant d’ocupació, i serà necessari presentar per la inscripció el DNI i el DARDO.

Si esteu interessats en participar en alguna d’aquestes dues modalitats del programa Integrals que imparteix “in via” podeu contactar amb Marta Ribera a través del mail tecnicsif@invia.cat, o a través del telèfon 932 240 400 preguntant per el programa Integrals.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *