Obrim nous equipaments!

Des de l’Associació in via treballem per erradicar les condicions de desigualtat que generen violència i discriminació tot oferint atenció i acompanyament integral a dones, infància, joventut, famílies i col·lectius vulrenabilitzats. Enguany, per poder continuar atenent a totes aquelles persones que ho necessiten i donar resposta a les seves diferents necessitats, hem obert dos nous equipaments.

Per una banda, l’Espai Beguines, un equipament que ens permetrà atendre joves, dones i infants al Vallès Oriental. Hem apostat per aquesta nova iniciativa per tal d’optimitzar l’atenció de les persones usuàries dins els recursos residencials de l’entitat, oferint un espai extern acollidor que afavoreixi la creació i establiment del vincle amb les professionals així com la diferenciació de rols amb altres equips. Alhora, aquest espai permetrà millorar la dinàmica de les activitats realitzades en el marc educatiu-pedagògic i terapèutic.

Així, a l’Espai Beguines s’hi realitzaran activitats dins dels projectes Malala, que ofereix reforç escolar i activitats lúdiques per a infants i adolescents; i Claudel, enfocat a l’artteràpia i la relaxació per a dones i joves supervivents de violència masclista i intrafamiliar.

El nom que hem triat per a l’espai és, com sempre, representatiu, ja que les beguines eren dones de diferents estrats socials, econòmicament independents, que van viure en el celibat al marge de les autoritats masculina i eclesiàstica. Van conformar unes comunitats governades únicament per dones que van significar un espai de llibertat enmig de la societat patriarcal de l’edat mitjana.

Per altra banda, el juliol vam obrir un nou equipament dedicat exclusivament a l’atenció terapèutica a Entença. Es tracta d’un espai on s’hi duen a terme teràpies familiars i individuals, aquestes segones enfocades sobretot a joves i dones supervivents de violències masclistes i a joves extutelades i extutelats.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *