Nou curs subvencionat d’Iniciació al Sector Serveis per a persones amb discapacitat

Aquest octubre, comença a “in via” un nou curs prelaboral d’Iniciació al Sector Serveis, dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i subvencionat, amb la finalitat de facilitar la seva inserció laboral en àmbits diversos.

A Catalunya, segons dades del Dincat, hi una població activa amb discapacitat intel·lectual (de 16 a 64 anys) de 37.043 persones. Seguint amb aquestes dades, només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual treballa, ja que moltes d’elles es troben amb dificultats per accedir al mercat ordinari de feina. Una oferta formativa insuficient adaptada a les seves necessitats d’aprenentatge és un dels motius principals.

Inserció laboral de persones amb dicapacitat intel·lectual

Amb el curs d’Inciació al Sector Serveis que ofereix in via, es vol aconseguir la inserció laboral d’aquest col·lectiu, però sobre tot atenent les seves expectatives individuals, personals i familiars.

Consta d’una part teòrica i 130 hores de pràctiques en empreses, i al llarg del curs es treballa:

  • l’autonomia
  • la inserció laboral
  • la prevenció de riscos laborals
  • diferents àmbits laborals, com són auxiliar administratiu, muntatges i manipulats, magatzem, reposició, i cuina.

Un cop els alumnes adquireixen més coneixement sobre aquests àmbits laborals, durant les pràctiques guanyen confiança en ells mateixos i seguretat, i aprenen a desenvolupar-se en un entorn real. Durant aquesta part pràctica, s’aplica la metodologia del treball amb suport en el lloc de feina.

El curs d’Iniciació al Sector Serveis està subvencionat per FSC-Inserta i el Fons Social Europeu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *