II Jornada Tècnica d’Orientació Professional de Barcelona activa

L’associació “in via” va participar el 15 de juny a les jornades d’Orientació Professional organitzades per Barcelona activa. La finalitat era potenciar els processos d’orientació professional a través de la figura de l’orientador, abordant els elements clau que intervenen en l’ocupabilitat, i posant èmfasi en el paper que juguen els agents d’orientació, així com en les especialitats de l’entorn i de les persones usuàries.

Durant la jornada van participar diferents entitats del sector públic i del tercer sector, així com persones que han estat acompanyades en el procés d’orientació acadèmica i/o professional.

La figura de l’orientador acadèmic i professional

La jornada estava adreçada a persones vinculades al món de l’orientació laboral i dels recursos humans amb sensibilitat i implicació en el dissenys dels plans formatius per a la millora professional i laboral.

Els tècnics de Barcelona activa van manifestar que la figura del orientador és clau en el procés de recerca de feina, donat que és la persona que ens donarà les eines per poder accedir al mercat laboral. L’orientador ha de tenir habilitats comunicatives, positivitat, necessitat constant de formació, treballar per i amb les persones, creador de noves metodologies d’intervenció i ser tolerant a la frustració.

Així doncs, l’orientació és el motor per generar oportunitats laborals, no només s’ha de basar en l’empatia, s’ha de treballar per l’apoderament de les persones que estan en situació de desigualtat, establint relacions de participació entre l’orientador i l’orientat, així com fomentar la cooperació institucional i els ponts pels treballs en xarxa, per esdevenir una cartera àmplia de serveis per a la persones.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *