Èxit del programa subvencionat SIOAS de “in via”

El programa SIOAS de l’Associació “in via” ha donat suport i acompanyament en la inserció de feina a 30 persones amb discapacitat intel·lectual durant 10 mesos. Avui ha finalitzat amb èxit, aconseguint una millora de l’ocupabilitat en tots els participants.

El Programa SIOAS és un servei d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual. Des del mes de setembre fins al dia d’avui, han participat en el programa 30 persones, 20 d’elles aturades, i 10 treballadores o amb millora de feina.

Metogologia de Treball amb Suport

La metodologia emprada al llarg del curs ha estat la del Treball amb Suport, acompanyant als participants aturats o treballadors a l’empresa, amb la seva adaptació i millora del perfil professional.

Mitjançant uns itineraris personalitzats d’inserció, treballant la identificació de competències clau i transversals, i amb el coneixement del perfil professional, el programa ha assolit els seus objectius. D’altra banda, l’experimentació del món laboral ha estat també un dels punts clau del programa, mitjançant 130 hores de pràctiques no laborals dels participants en empreses ordinàries de diversos sectors.

formació en inserció 2Els participants han pogut realitzar pràctiques en grans superfícies i supermercats en els llocs de reposador de gènere, mosso de magatzem i auxiliar administratiu, com la Montse. En restaurants de cambrer i personal de sala; en entitats socials com a recepcionista; en el sector del càtering com auxiliar de cuina; en hotels com auxiliar de cuina i renta plats; en una empresa de parament i mobles de la llar mitjançant l’atenció a nens, muntador de mobles o mosso de magatzem; i mitjançant pràctiques de jardineria com ajudant de parcs i jardins.

Tots els participants han millorat la seva autonomia en la recerca de feina a través dels portals d’internet, networking i auto candidatures, els sistemes de cerca de feina més utilitzats actualment. Han aprés a preparar el seu CV adequant-lo a les ofertes de feina, i a mostrar amb més seguretat les seves competències. Mitjançant simulacions d’entrevistes han guanyat confiança i han adquirit més recursos per saber vendre allò que els fa diferents com a treballadors a l’hora de presentar-se a una entrevista de selecció.

formació en inserció 3També han millorat tots l’ocupabilitat a partir de l’adquisició d’eines, habilitats i competències, que els garanteix l’èxit en l’accés i la permanència en el mercat laboral. Ara encaren el futur professional amb més confiança, professionalitat i autonomia, i ho han celebrat amb un dinar de final de curs tots plegats. Els desitgem a tots molta sort i molts èxits laborals!

El programa SIOAS ha estat subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *