XXIV Assemblea Internacional d’ACISJF in via

ACISJF

Cada quatre anys se celebra l’Assemblea Internacional d’ACISJF – in via que aquest any, 2009, s’ha realitzat a Tarija (Bolívia), del 16 al 21 de novembre amb el lema Seminario Jóvenes y Migración. Formar para una mayor Justicia y Humanidad.

L’assistència, tot i les dificultats econòmiques per uns països i per d’altres per la denegació de permisos de pas, va ser força important:

AFRICA: Benín i Senegal. AMERICA DEL SUD: Argentina, Gualeguaychú, La Rioja, Mar del Plata, Neuquen, Salta, Santa Fe. BOLÍVIA: Cochabamba, Tarija. COLÓMBIA: Barranquilla, Bogotá. HAITÍ. HONDURES: Tegucigalpa. MÈXIC: Mèxic DF, Oaxaca. URUGUAI. EUROPA: Alemanya. ESPANYA: Barcelona, Madrid, Saragossa. FRANÇA: Paris. PORTUGAL: Lisboa, Faro.

La Presidenta General, ODILE MOREAU va iniciar la preparació d’aquestes jornades dos anys abans amb la proposta d’elaboració del qüestionari preparatori on es recollien preguntes sobre l’emigració en general, l’emigració de les dones, les condicions sociopolítiques i jurídiques de cada país o comunitat i els serveis i/o ajudes que l’Entitat ofereix a les persones immigrades i molt especialment a les dones.

En aquesta línia de preparació prèvia, el juny de 2008 es va reunir el “Consejo Internacional” a Barcelona i des de la nostre entitat es va elaborar el document actualitzat sobre la migració en el nostre país.

El Seminari es va desenvolupar amb una metodologia molt participativa, després de cada ponència hi va haver torn de preguntes, treball en grups i posta en comú del les conclusions, la qual cosa va enriquir cada aspecte treballat. Cada país i regió va exposar la seva realitat específica en quant a migració (interna i externa) i com treballa ACISJF – in via per atendre-la.

A partir del qüestionari preparatori es van abstreure diferents idees que juntament amb els treballs de grups realitzats a partir de les ponències es va arribar a uns sèrie de conclusions, així es va redactar una carta proposta sobre com tractar la migració, amb la finalitat de fer-la arribar als diferents governs i organismes pertinents i unes línies d’acció a seguir des de les diferents ACISJF – in via.

El més destacat, però, d’aquestes jornades és l’acollida que ens va fer Tarija a totes les delegacions.

Tarija “La ciudad de la sonrisa” com així se la coneix a Bolívia, va fer honor al seu nom i no més arribar ens vàrem sentir com a casa nostre, cada nit el folklore d’aquesta terra ens va omplir de color i d’alegria, va ser un vertader descobriment de cultures i de persones que ens acompanyarà al llarg de la vida, com diu la nostra companya de Madrid, guardarem per sempre en els nostres cors els colors, els sabors i els olors que ens va oferir Bolívia i a totes les companyes dels altres països.

En aquests sentit també hi va haver moments per conèixer i reconèixer el paisatge d’aquesta terra en una preciosa excursió a Sant Pedro de Sola a més de 2000m. d’altura.

GRÀCIES TARIJA, GRÀCIES in via


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *