Recollim el testimoni de la Irene, una de les 23 persones amb discapacitat que han trobat feina gràcies als programes d’inserció d’in via

El meu pas per l’Associació “in via” ha estat molt fructífer perquè he pogut realitzar diferents oficis, alguns amb més dificultat que d’altres, però al final me n’he sortit, amb l’ajuda de les mestres, en especial la Maria del Mar. Gràcies a la seva paciència i comprensió he pogut portar a terme aquestes tasques.

Voldria recalcar que l’assistència diària a aquests cursos es molt important. Jo, gràcies al fet d’haver anat cada dia a classe, he après moltes coses, com el valor de l’esforç, el fet de desenvolupar-me pel meu compte i poder-me moure sola, amb adreces prèviament indicades, en transport públic, o aprendre a treballar en equip… És molt gratificant veure els resultats.

Gràcies a tot l’equip del curs! Gràcies al que m’heu transmès, he pogut aconseguir el meu lloc de treball actual.”

Irene, Usuària de l’àrea d’inserció laboral. Ha començat a treballar com a auxiliar administrativa en una empresa.

Aquest text l’ha escrit la Irene, una noia que aquest 2018 ha començat a treballar com a auxiliar administrativa en una empresa. La Irene s’ha format amb nosaltres en dos cursos subvencionats pel programa FSC Inserta per a persones amb discapacitat intel·lectual destinats a l’orientació laboral. Aquests cursos són un dels camins que recorren les persones amb discapacitat intel·lectual per aconseguir el seu objectiu final: la inserció en el món laboral.

La majoria continuen formant-se durant molt de temps al llarg de la seva vida, alguns tenen la gran sort de trobar en aquest camí a diferents tècnics laborals que els obren les portes de les empreses. La Irene era al lloc adequat en el moment adequat, a més de tenir experiència i formació en el treball requerit, que és molt important. Avui en dia, la Irene gaudeix dels seus temps d’oci encara més, sabent que al matí següent s’haurà d’aixecar d’hora per fer una de les tasques que més li agrada: treballar.

La Irene és una de les 47 persones que el 2017 han participat en els diferents programes d’In via adreçats a la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual. L’entitat ofereix actualment 5 programes diferents adreçats a aquest col·lectiu: Garantia Juvenil (10 participants), Iniciació al sector serveis i Habilitats socials i laborals (12), Orienta’t i treballa (10) i el programa integral per a mes de 30 anys (15). El percentatge d’inserció dels diferents programes és molt satisfactori: el 49% dels participants d’aquests programes han trobat feina.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *