Moltes joves ens demanen assessorament laboral al Saló de l’Ocupació 2022

Des de l’Associació in via vam participar el 9 i 10 de novembre en el Saló de l’Ocupació Juvenil, que va tenir lloc al Recinte firal de Montjuïc amb l’objectiu de promoure l’ocupació de joves d’entre 16 a 29 anys (tant per a persones altament qualificades com per persones en situacions més vulnerables), fomentar la contractació juvenil i la capacitació professional i vetllar per unes condicions laborals dignes i una major qualitat de l’ocupació.

Les tècniques de l’Associació in via vam ser presents a l’Orienta’t, un espai on les entitats del Tercer Sector oferien eines i recursos per apropar-se al món laboral. En aquest context, el nostre estand oferia un espai de descoberta de noves ocupacions i donava pautes sobre com realitzar un currículum i una carta de presentació. També vam informar sobre els nostres programes de formació i inserció laboral i vam elaborar una dinàmica lúdica per detectar les competències professionals de les persones que s’apropaven l’estand i fer un currículum adequat a la feina que buscaven, a més d’ajustar les formacions adients a cada perfil professional.

En total, durant els dos dies del Saló, vam atendre 70 joves aproximadament, majoritàriament persones universitàries que havien acabat la carrera, joves migrants i persones amb diversitat funcional.

Les tècniques del Servei d’inserció i Formació Laboral de l’entitat van aprofitar també per establir contactes amb altres entitats de sectors de formació i/o ocupació, així com amb empreses per intercanviar punts de vista, generar sinergies i compartir serveis per a possibles derivacions i per poder treballar conjuntament a favor de la inserció laboral dels joves.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *