“in via” obre un pis d’inclusió per a homes immigrants sense sostre

El pis d’inclusió, de 3 places, està destinat a homes immigrants majors de 25 anys sense recursos i sense sostre, dins el projecte BigUp, i disposa d’una plaça d’urgència per a home víctima de violència.

Un pis d’inclusió amb atenció integral

L’àrea d’habitatges d’inclusió de l’Associació “in via” amplia els seus recursos de suport amb la posada en marxa del projecte BigUp, que dona atenció integral a homes immigrants sense sostre i sense recursos i també a aquells que han estat víctimes de violència, oferint un recurs d’acollida integral. El passat 9 de gener es va signar el contracte del pis BigUp amb l’entitat Habitat3, i el 26 de gener va ingressar el primer resident.

El nou pis gestionat per l’entitat està ubicat al Vallés Oriental, i disposa de tres places per a homes immigrants majors de 25 anys sense recursos i sense sostre. Aquí els residents seran acompanyats de forma integral per un equip multidisciplinar, format per un mediador cultural, una treballadora social, un psicòleg i una educadora social, per assolir els objectius que es proposin en els àmbits judicial, administratiu, de la salut, laboral, formatiu i econòmic.

Amb aquest acompanyament, es vol ajudar els residents del pis a agafar les regnes de les seves vides de nou, per poder integrar-se a la societat amb totes les garanties i en condició d’igualtat d’oportunitats. L’A.A , primer resident del pis BigUp, inicia ara un camí cap al seu apoderament i emancipació de la mà de l’equip d’Habitatges d’Inclusió.

Primer pis a “in via” per a homes adults

Aquest és el primer pis d’inclusió “in via” destinat a homes adults. Prèviament l’entitat havia gestionat un pis d’acollida nocturn per a menors d’edat tutelats de la DGAIA, que acollia nois i noies. Posteriorment, fins al 2008, gestionava un altre centre d’acollida només per a nois menors immigrants, en desemparament, molts dels quals havien patit violència.

En 2017, per tant, “in via” obre el seu primer pis d’inclusió destinat a homes adults i immigrants, en molts casos víctimes de violència degut a la seva condició d’exclusió, joves i/o immigrants. Per això, aquest pis disposa també d’una plaça d’urgència destinada a homes que hagin estat víctimes de violència i, en aquest cas, la persona que ingressi podrà ser derivada directament des dels Mossos d’Esquadra.

L’estada màxima al pis és d’un any a partir de l’ingrés, i hi podran accedir les persones derivades pels serveis socials d’atenció primària i especialitzada.

Una festa solidària a favor del projecte BigUp

La Nit de Reis, la Sala Canela va obrir les seves portes per celebrar la primera festa One Love, destinada a recaptar fons per desenvolupar el Pis d’inclusió i emancipació BigUp.

Els Shakti I&I, grup de reggae Barcelonès, va compartir la seva música de forma solidària i l’equip de l’àrea d’habitatges d’Inclusió van ser els encarregats de posar-se darrera de la barra. El resultat va ser una nit on la bona música i el bon ambient es van juntar contra la violència i a favor del recurs d’Habitatge d’inclusió i atenció integral BigUp:

L’Àrea d’habitatges d’inclusió “in via”

A més del nou projecte BigUp, “in via” gestiona i coordina diversos pisos d’inclusió destinats a dones en risc d’exclusió, víctimes de violència masclista i noies ex tutelades de la DGAIA:

La Casa de la Jove dona atenció psicoeducativa, allotjament i manutenció a joves i dones, embarassades, amb o sense fills, a partir dels 16 anys, que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social (víctimes de violència masclista, dones immigrants sense recursos, manca d’habitatge…). Disposa de 24 places i d’atenció 24 hores, el 365 dies de l’any.

“in via” també compta amb els Pisos d’Autonomia, un suport residencial per a les noies ex tutelades per la DGAIA. Consisteix en dos pisos, que disposen de 3 i 5 places respectivament, i que tenen com a objectiu potenciar les capacitats d’aquestes joves i acompanyar-les en el seu accés al món adult, a partir del suport individualitzat de les educadores, i des d’una perspectiva de gènere. Aquí aprenen a conviure en tolerància, a tenir cura de la seva salut, a gestionar els seus ingressos i conciliar el món formatiu amb el laboral, etcètera.

Per aquelles dones i joves que han esgotat el temps d’estada a la Casa de la Jove o als Pisos d’Autonomia, però que encara no tenen els recursos necessaris per a la seva emancipació, “in via” gestiona des de 2014 el Pis Jove. Disposa de 5 places residencials amb l’objectiu que les residents aconsegueixin l’assumpció de responsabilitats respecte al seu projecte vital. És a dir, es pretén que l’estada aquí sigui el pas immediatament previ a la seva autonomia total.

De cara als propers mesos, “in via” vol obrir un altre pis d’inclusió amb el projecte “Amanat”, destinat a dones i famílies monomarentals que, havent patit violència masclista, inicien el seu procés d’emancipació.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *