Comencen els tallers de tardor a la Casa d’Acollida

Coincidint amb l’inici de curs escolar, la Casa d’Acollida posa en marxa un nou cicle de tallers per a les seves residents. Els tallers aniran adreçats, per una banda, a les dones adultes acollides i per l’altra, a les adolescents que participen d’aquest recurs.

El primer dels tallers, adreçat a dones adultes, s’ha posat en marxa al llarg de la primera setmana del mes d’octubre i porta per nom “Taller en Salut Sexual i Reproductiva”. Està pensat per a dones supervivents de violència masclista. Consta de cinc sessions setmanals de dues hores i està organitzat i impartit per professionals de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), entitat formada per persones interessades en la promoció i defensa del Drets Sexuals i Reproductius. La darrera de les sessions comptarà amb la presència d’una metgessa, i les dones que ho vulguin podran fer-se una revisió ginecològica.

Paral·lelament, també ha començat a la Casa d’Acollida un Taller afectiu-sexual des de la perspectiva de gènere adreçat a les joves residents. L’objectiu d’aquest taller és poder abordar el desenvolupament afectiu- sexual des d’un enfocament analític i reflexiu que permeti: reduir el risc de violència de gènere a nivell físic, psicològic, sexual, econòmic i ambiental; entendre les limitacions sexuals i incomprensions de la diversitat sexual i el desenvolupament de la sexualitat individual com una qualitat humana a desenvolupar; i l’apropiació d’eines conceptuals que facilitin l’autoanàlisi, la reparació de danys i el desenvolupament de relacions de bon tracte.

  

La primera sessió del taller inclourà un vídeo fòrum, amb la projecció de la pel·lícula ‘Sufragistas’ (2015, dirigida per Sarah Gavron), amb l’objectiu d’oferir un marc de referència per al qüestionament de rols sexistes, la negació i reclamació de drets per a les dones basant-se en l’origen i el significat del feminisme.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *