Nou espai grupal sobre violència i sexualitats per a noies de la Casa d’Acollida

En el marc de l’acompanyament integral que realitzem a les dones acollides per violència de gènere i els/les joves tutelats/tutelades per violència intrafamiliar i de gènere, inclosos els casos de tràfic de persones, l’Associació in via ha engegat un espai-taller continu (de durada indeterminada) en gènere, violència, sexualitats i desenvolupament personal-grupal.

L’espai inclou trobades amb la utilització d’eines com l’escriptura, la pintura i la fotografia, així com el debat, la reflexió i el treball de grup sobre continguts relatius al cos, l’autoestima, l’apropiació de drets i la recuperació històrica d’una genealogia de dones creadores i agents de transformació social, des d’un enfocament transcultural. La setmana passada es van realitzar dues sessions específiques amb les noies més joves, l’última de les quals va consistir en el visionat i debat sobre la pel·lícula turca “Mustang”.

Comptar amb espais de trobada càlids i de qualitat, on treballar-se des de l’empatia i la reapropiació corporal-vital de drets i llibertats, forma part del desenvolupament del mètode de la “pedagogia de l’afecte”, que el projecte de la Casa d’Acollida realitza juntament amb els seus residents, de totes les edats i procedències. Un recorregut feminista i de treball específic en i des del gènere.

Cova ÁlvarezTerapeuta i educadora especialista en gènere, violència de gènere i violència sexual


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *