#laViolenciaMasclistaNOesFiccio

Els mitjans es fan ressò de la campanya del 25N La Violència masclista no és ficció

Amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, vam enviar als mitjans de comunicació informació de la campanya de l’Associació in via “La violència masclista no és ficció”. Els següents mitjans se’n van fer ressò de la nota de premsa publicant una notícia: ACN, LaRepública, Lleida.com, Emporda.info, Social.cat, Catzona.com, Ràdio Estel.

A sota podeu llegir la nota de premsa o bé podeu descarregar-la des d’aquest enllaç.

“En el marc del 25N, l’entitat referent en la prevenció i erradicació de les condicions de desigualtat i violència crea una campanya de conscienciació per demostrar que la violència de les pel·lícules és moltes vegades superada per la realitat.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre, l’ Associació in via ha posat en marxa una campanya per conscienciar que la violència masclista no és ficció i sumar-se, així, a la jornada de condemna d’aquesta xacra.


L’Associació in via, que té un llarg recorregut en l’abordatge especialitzat de les violències i discriminacions per raó de gènere, fa més de 68 anys que posa de manifest que cal abordar i revertir les greus desigualtats, violències i discriminacions que pateixen les dones, altres persones i col·lectius moltes vegades invisibilitzats i vulnerabilitzats en les nostres societats.


I és que, en els últims cinc anys, el Servei d’Acompanyament Integral a Dones víctimes i supervivents de violències de gènere (SAID) de l’entitat ha atès 1.070 dones usuàries. Només durant el 2020, el SAID va atendre 355 persones, un 57% de les quals supervivents de múltiples violències, des de matrimonis forçats o tràfic de persones amb fins d’explotació sexual fins a violències físiques, psicològiques i institucionals. D’aquestes, un 39% eren infants de menys de 18 anys; un 21%, joves d’entre 18 i 21 anys; i un 40%, majors de 21.


En un 22% dels casos, aquestes persones han necessitat ser acollides en una de les nou residències de l’associació per rebre una atenció integral degut a la seva situació d’extrema vulnerabilitat: sense ingressos, sense suport familiar, racialitzades (74%), sense documentació reglada (12%) i, totes elles, sense llar.

És per això que, un any més, l’Associació in via i les seves treballadores se sumaran a la manifestació convocada per Ca la Dona a Passeig de Gràcia amb Diagonal per reclamar, sota el lema “25N, Dia Internacional contra les violències vers les dones i les nenes”, una Barcelona lliure de masclismes i violències.


Amb aquesta campanya, llançada avui i composta per quatre peces audiovisuals que s’aniran fent públiques en pròxims dies i fins al 25N, l’entitat vol denunciar que #LaViolenciaMasclistaNOesFiccio I és que la violència que veiem al cinema és moltes vegades superada per la realitat que apareix a les notícies i que reflecteix la realitat de les 1.070 dones que, tot i no haver estat notícia, són supervivents de múltiples violències.

Perquè la violència masclista no és ficció, és una realitat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *