Carta d’agraïment d’una participant a un curs de formació laboral a “in via”

El passat mes d’octubre vam rebre un correu electrònic de part d’una família d’una participant del servei d’Inserció i formació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, en la qual ens agraïa  el treball realitzat amb la seva filla:

Distinguidos / es:
“Por la presente los abajo firmantes pasan a agradecerles el haber proporcionado a nuestra hija el trabajo que actualmente está disfrutando en la empresa “CALTOR”.
no se pueden hacer cargo de la gran alegría y entusiasmo en que nuestra hija asume la tarea diaria de poder disfrutar de un trabajo. en principio la contratación laboral era para los meses de verano, y ahora le han ampliado hasta las entrañables fiestas navideñas.”

“Esta familia quiere agradecerles todo el trabajo, dedicación y esfuerzo, que han dedicado a nuestra hija. Su constante esfuerzo y preocupación que cada día realizan con éstas personas tan capaces, que se ilusionan al poder integrarse laboralmente a la sociedad. Gracias por todo, sepan que los tenemos siempre presentes en nuestros corazones.”

Atentament: “La família”.

Una oportunitat d’inserció al món laboral

caltor-treballadorsAquesta participant va iniciar la seva formació laboral fa un any a l’Associació “In via”, participant el servei SIOAS (Servei integral d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorn de salut mental), finançat pel Departament de Treball , Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

A principis d’estiu ens va arribar una oferta laboral per treballar a Caltor, com a peó de manipulats, i la participant va decidir entrar en el procés de selecció de l’oferta. Amb les seves competències i aptituds va ser una de les candidates que va aconseguir el lloc de treball.

Caltor és centre especial d’ocupació que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual i / o malaltia mental. El centre té un doble objectiu: d’una banda la producció de béns i serveis amb capacitat de ser competitius en el mercat, i d’altra banda la integració sociolaboral de les persones que hi treballen.

Itinerari d’inserció laboral per a persones amb discapacitat

Al curs del servei SIOAS es treballa amb la metodologia del Treball amb suport. Són un conjunt d’estratègies i procediments tècnics de suport, ajustats a les necessitats dels treballadors amb discapacitat. Acompanyant i realitzant un seguiment post inserció de la persona; tutories individuals, acompanyaments laborals a les empreses i sessions grupals, en les quals es reforçen aspectes comuns amb els companys, resolent així les dificultats que es puguin trobar un cop en el lloc de treball.

En aquest servei les persones realitzen un itinerari d’inserció laboral, en el qual es formen en habilitats socials i laborals que li permeten afrontar amb èxit la integració en el món laboral.

Així doncs, la nostra participant va començar les pràctiques i va adquirir competències, actituds, i destreses per afrontar dins d’un entorn real la incorporació al món laboral amb èxit.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *