Activitats de lleure per apropar els infants als seus drets 

Durant aquest mes de juliol, des de l’Àrea Educativa i Pedagògica hem engegat el projecte Mancala, un projecte pioner a la nostra àrea que ofereix activitats de lleure en format de casal d’estiu per a infants d’entre 6 i 12 anys de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. 

A través d’activitats lúdiques, tallers i sortides de descoberta de l’entorn, l’objectiu del projecte Mancala ha estat treballar l’educació emocional i donar a conèixer els diversos drets dels infants per tal de poder-los entendre i defensar. 

En aquest camí ens ha ajudat l’Aailyah, una nena de 9 anys que té una família no del tot convencional: viu amb la seva mare i el seu pare en una autocaravana, viatjant arreu del món. Tenen una vida nòmada, i això fa que l’Aailyah no sempre visqui al mateix lloc ni al mateix país. Però, gràcies a això, ha pogut conèixer a molts nens i nenes, i cada matí hem rebut una carta seva presentant-nos aquests nous amics i explicant-nos la seva història a través d’un conte. 

Mitjançant aquestes històries d’infants que viuen arreu del món, hem anat coneixent els diversos drets dels infants, com són el dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat; el dret a una protecció especial que asseguri un creixement mental i social sa i lliure; el dret a un nom i a una nacionalitat; el dret a una alimentació, un habitatge i una atenció mèdica adequats; i molts d’altres que l’Aailyah ens ha anat explicant a través de les seves cartes. 

Com hem comentat, un dels altres punts importants del casal ha estat l’educació emocional. Aquesta s’ha treballat a través d’activitats i dinàmiques centrades en tractar la identificació de les emocions, la gestió emocional, l’autoconeixement i l’autoconcepte, l’autoestima, i la resolució de conflictes des de la no-violència

També hem pogut gaudir de les sortides de descoberta de l’entorn tot coneixent el barri del Poblenou i visitant museus com el CosmoCaixa i el CaixaForum, on hem pogut realitzar tallers relacionats amb l’art i la ciència. Tots els infants les han gaudit molt i s’ho han passat pipa! 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *