L’Espai Aprendre celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Com cada any, el dia 20 de novembre es celebra el Dia Internacional de la Infància, un dia en el qual els protagonistes són els nens i nenes d’arreu del món.

Els infants, els protagonistes

Per una banda, és necessari que durant aquest dia la societat prengui consciència de que els infants són un col·lectiu vulnerable que sovint pateixen les dificultats i els problemes del nostre món; alhora de que recordem els drets dels infants a poder accedir a l’educació, a la salut, a l’alimentació, a la llar, a viure amb la seva família i, en general, poder estar protegits, sense importar on han nascut. Avui en dia, segueix sent necessari poder dedicar un dia de l’any a la infància, per poder posar en el punt de mira que encara no tots els nens i nenes del món tenen les seves necessitats cobertes i tampoc es respecten els seus drets. Segueix sent necessari que dia a dia seguim lluitant per protegir-los i defensar-los.

Els Drets dels Infants: El dret a l’Educació

dia-infancia-espai-aprendre-10Des de l’Espai Aprendre, hem volgut celebrar el dia de la infància amb els nens i nenes i els seus pares. Per això, el passat divendres 18 de novembre, vam fer una activitat especial on van participar pares, mares i fills i en la qual els infants  s’ho van passar d’allò més bé.

Entre tots vam parlar dels drets dels infants i, els nens i nenes de l’Espai Aprendre, van explicar la seva visió sobre aquests. De tots els drets que vam parlar, ens vam centrar en un dret que tots sabien que és molt important, però no sempre tots els infants el tenen: el dret a l’Educació. “No em sembla just que hi hagin nens que no puguin anar a la escola” (Tupac, 7 anys), “Tots hem de tenir dret a aprendre” (Adnane, 10 anys), vam a ser alguns dels comentaris dels nens i les nenes. A més, per reivindicar el dret a tots els nens i nenes a poder anar a l’escola i a aprendre, cada alumne va representar aquest dret amb un dibuix amb l’ajuda de la seva mare o pare. Voleu veure el resultat?

Felicitats a tots els artistes, perquè els dibuixos presentats són genials!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *