Sessions de bellesa per recuperar l’autoestima perduda

Quan una dona viu una situació de maltractaments, majoritàriament sent que no és vàlida com a dona, com a persona, com a mare. La violència soferta provoca en aquestes dones un sentiment d’anul·lació que causa una baixa autoestima a múltiples nivells. La seva realització com a persones, la pròpia autocura, el fet de dedicar temps a una mateixa desapareixen, fins al punt que en moltes ocasions s’obliden de qui són en essència, obliden què els hi agrada, què volen fer en i amb la seva vida.

Per tant, que una dona pugui sentir-se satisfeta amb ella mateixa, que pugui sentir que té el dret de cuidar-se i que la cuidin, d’agradar-se, de dedicar-se temps i de no sentir que per això està fent quelcom mal fet, és important. Tornar-se a estimar a una mateixa és un element més dins d’un procés de recuperació emocional que qualsevol supervivent de violència masclista ha d’encarar per poder assumir una re-apropiació de la seva vida i una autonomia plena.

La passada setmana, una de les dones residents a la Casa de la Jove va rebre la sorpresa de poder gaudir d’una sessió de bellesa per part de les professionals de Depiline Sant Gervasi. La dona es va mostrar molt agraïda per la sorpresa i pel tracte rebut per part de la Made y la Lorena, les dues treballadores que la van atendre.

Ella mateixa explica en el següent escrit com va viure en primera persona aquesta experiència:

Em demanen que escrigui unes línies respecte al que vaig sentir el dia que “certes persones” van decidir fer-me un regal. Les úniques dades de què jo disposava eren una adreça i una hora concreta.

El meu regal era una sessió de bellesa (tint, tall i manicura). Potser a algú això li semblarà una cosa ridícula, però a mi tant me fa.

Jo sé el que vaig sentir, i així ho vaig transmetre a les persones de les quals m’importa la seva opinió. Alhora, vaig ser conscient de la situació en què em trobava anímicament, i vaig entendre totes aquelles converses que anteriorment havia mantingut sobre el fet de ser dona i mare i sentir-me com a tal.

Gràcies!

Volem compartir el nostre agraïment a la gent de Depiline Sant Gervasi per col·laborar una vegada més amb Casa de la Jove i poder oferir un espai de cura a una de les dones residents a la casa d’acollida.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *