Obertes les inscripcions per als grups Endavant de famílies i adolescents

El Servei d’Orientació a Famílies (SOAF) de l’Associació in via ha obert ja les inscripcions per als grups Endavant de famílies i adolescents, que es reprendran el proper mes d’octubre. Us fem cinc cèntims del que oferim en aquest espai.

Aquests grups són un espai gratuït on les famílies, els joves i els infants poder compartir visions, preocupacions i experiències sobre l’etapa vital en què es troba cada un d’ells. A cada sessió es presenta un tema a debatre i que permet aprendre noves maneres de funcionar. Els grups són moderats per dues professionals amb experiència en família.

S’organitzaran tres grups de sis sessions, una per setmana: un grup per a famílies d’infants de primària, un per a famílies d’adolescents i un altre d’adolescents. Aquests dos últims són en horari simultani però en espais diferents.

De què es parlarà al grup de famílies d’infants de primària? Debatrem sobre com acompanyar les criatures en el camí de fer-se grans, com cuidar les relacions familiars per tal que siguin sanes i afavoreixin el bon desenvolupament infantil, com promoure l’autonomia dels més petits per tal de fomentar l’autoestima o com fer un bon ús de les pantalles digitals a les quals la mainada està exposada diàriament (mòbil, tableta, televisió, etc.).

Quins són els temes més demandats al grup de famílies d’adolescents? Aquesta edició ens tornarem a adaptar als continguts que han estat de més interès per les famílies, com és poder entendre l’etapa de crisi que significa que els nostres fills i filles entrin a l’adolescència, com ens apropem mútuament a partir d’ara, com gestionem els conflictes de convivència a casa des de l’assertivitat, com ser més conscients de com eduquem els adolescents en funció del seu gènere o quins són els riscos als quals es poden exposar en les seves relacions afectives, així com en les xarxes socials.

I al grup d’adolescents, de què es parlarà? De com es viu el canvi de l’escola a l’institut, de la importància de conèixer el que ens agrada i ens fa sentir bé per tal de fomentar l’autoestima, de com parlem amb els nostres iguals i de com es poden resoldre millor els problemes, de les dificultats de poder relacionar-se afectivament amb algú que ens agrada i de com mantenir una relació lliure de gelosia i control.

Aquest servei començarà a l’octubre amb un grup especial de només tres sessions per a famílies d’adolescents ja vinculades amb l’entitat, i per a la resta de grups les trobades s’iniciaran el pròxim mes de novembre, en horari de tarda. Les inscripcions es tancaran un mes abans, és a dir, per al grup d’octubre es tancaran a finals de setembre i per als grups de novembre, a finals d’octubre.

A aquests grups pot acudir-hi qualsevol família interessada per les diferents qüestions que s’hi plantejaran, no és necessària derivació professional. Això sí, cal inscripció prèvia, perquè les places són limitades per tal d’afavorir el diàleg de totes les persones participants.

Per a més informació o inscripcions:
  • Truca al 93 215 56 26 o envia’ns un correu a endavant@invia.cat amb les teves dades i et respondrem de seguida per confirmar plaça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *