LÀBORA Les Corts participa en la formació de capacitació sobre competències i ocupabilitat

L’Associació “in via” LÀBORA Les Corts, comença l’any 2017 participant en el pla formatiu d’assessorament tècnic i metodològic, adreçat a tot el personal tècnic que està executant l’acció des del rol d’orientació, prospecció i formació.

Programa LÀBORA, competències i ocupabilitat

L’objectiu és una primera acció formativa troncal, dirigida a la totalitat de professionals del programa sobre el model de competències i d’ocupabilitat, de caire molt pràctic que permeti adquirir una base sòlida a partir de la qual transferir continguts a l’actuació directa amb les persones.

Es tracta d’una metodologia molt vivencial i basada en l’experimentació. Són espais en els quals es treballa l’aplicabilitat del model de competències i ocupabilitat al conjunt d’intervencions i accions d’atenció directa que desenvolupen els/les professionals en el marc específic del programa.

La proposta formativa té una segona línia que pretén facilitar als professionals LÀBORA la implementació del model en el seguiment tutorial, en els processos de selecció grupals, en el treball amb les empreses i en la identificació i desenvolupament del capital competencial.

Per últim, el pla formatiu té una tercera línia d’assessorament tècnic i metodològic a l’equip del programa LÀBORA.

El programa LÀBORA

El Programa LÀBORA és un projecte pel foment de l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de les entitats socials, representades per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), on participa “in via”, FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja, i del teixit empresarial de la ciutat.

Es tracta d’un mercat laboral reservat a les persones en risc d’exclusió social, gràcies al qual empreses i entitats troben la persona que millor encaixa amb les seves necessitats de contractació laboral, seguint criteris d’ocupació per competències. El treball en xarxa entre Serveis Socials i un equip de professionals, permet oferir assessorament i suport en la selecció del millor perfil, i acompanyar a la persona candidata de manera individual en la seva adaptació al nou lloc de treball.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *