Concert solidari “Clam per la Intel·ligència Límit”

El 13 de desembre tens una cita amb la banda de música inclusiva Clams, a la Sala Luz de Gas, en motiu del concert solidari que des de l’Associació “in via”, juntament amb Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH),organitzem per a la Intel·ligència Límit. Els diners recaptats es destinaran a projectes i activitats per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Aconsegueix les teves entrades!

La Sala Luz de Gas acollirà un concert molt especial el dimarts, 13 de desembre, a les 21h,  dedicat a la inclusió i a les persones amb Intel·ligència Límit.  L’acte serà presentat pels actors Toni Albà i Pep Planas, que seran els encarregats de conduir una nit on el ritme, la bona música i la inclusió estaran presents a l’escenari amb la banda musical Clams.

Pots comprar la teva entrada anticipada a través d’Atrapalo per 10€, o el mateix dia del concert a la guixeta de Luz de Gas per 12€.

Preu reduït de 5€ pels socis de l’entitat, voluntaris, usuaris i treballadors, demanant les entrades a “in via”.

Música inclusiva

Clams va sorgir de l’èxit que va tenir el projecte Música per a la Inclusió, basat en la col·laboració dels nois i noies del cor de l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat, al Guinardó, amb el grup Pool, quan els van acompanyar en la gira de presentació del seu disc. Actualment donen vida a la banda una dotzena d’alumnes d’aquesta coral i diversos músics que formen part de bandes de l’escena musical independent barcelonina (Pool, Maika Makovski, Teatre Magnètic, Mery Lemon, Clara Luna i Soon).

El seu projecte té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones amb diversitat funcional, visibilitzant les seves capacitats i fent de pont cap a la inclusió social del col·lectiu. Objectius que comparteixen amb l’acidH i l’Associació “in via”, dedicades ambdues a treballar per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Durant el concert, Clams cantarà els seus èxits musicals i presentarà alguna de les seves noves cançons, plenes de bon rotllo i ritme, com aquesta, “Només és per mi” del seu disc Aigua i Pedra, que us deixem en el següent vídeo per anar fent boca:

Què és la intel·ligència límit (IL)?

Les persones amb Intel·ligència Límit (IL) són aquelles que les seves capacitats intel·lectuals es troben just per sota del que es considera normal segons la OMS. No duen escrites a la cara les dificultats que les fan socialment vulnerables, sino que a primer cop d’ull, passen desapercebudes, però els dèficits es detecten a l’hora de comunicar-se, d’assumir les responsabilitats de la vida domèstica o de cuidar-se. També es detecten quan les persones han de desenvolupar habilitats socials i relacionals, utilitzar els recursos comunitaris, autocontrolar-se o a l’hora de posar en pràctica habilitats acadèmiques i laborals.

La IL suposa un desfasament entre l’edat cronològica i la mental, una dissonància de capacitats i interessos respecte a persones de la mateixa edat, que s’accentua a partir de l’adolescència.  Aquests dèficits fa que siguin persones especialment vulnerables amb dificultats personals, socials, educatives i laborals per a enfrontar-se a les exigències de l’entorn, éssent necessari ajustar els suports a cada persona.

Amb iniciatives solidàries com aquest concert, s’aconsegueix fer més visible aquest col·lectiu, per integrar-lo i millorar la seva qualitat de vida amb projectes que s’adapten a les seves necessitats.

El dimarts, 13 de desembre, a les 21h, t’esperem a la sala Luz de Gas per fer un “Clam per la Intel·ligència Límit”. T’ho perdràs?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *