Campanya 8M, Dia Internacional de la Dona

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, aquest any hem posat en marxa una campanya de denúncia de la vulneració dels drets laborals de totes les dones, perquè això també és violència. Volem fer d’altaveu de totes les dones que el sistema no escolta i oprimeix, i per això us presentem un recull de denúncies i testimonis d’usuàries i tècniques de l’Associació in via que expliquen en primera persona les injustícies que vivim totes: dones migrades, dones tutelades i extutelades, dones trans, dones amb família monomarental, dones amb diversitat funcional, dones supervivents i víctimes de violències masclistes… Perquè les dones treballem, molt, i en desigualtat de condicions: #ElTreballTeVeuDeDona

El treball té veu de dona !

WOMART

El 6 de març a Les tres xemeneies (Barcelona) vam col·laborar amb l’entitat Rebobinart, una organització que desenvolupa projectes artístics en l’espai públic des de fa 10 anys, per fer créixer el projecte WOMART: una JAM de dones artistes per ressaltar el paper de la dona en l’art urbà i donar a conèixer artistes emergents, ja que el número d’artistes dones dins l’art urbà representa només un 4% respecte al total d’artistes existents a Barcelona (segons dades de Wallspot, amb més de 9.600 artistes registrats). A la JAM, un munt de dones artistes van col·laborar amb nosaltres per denunciar la vulneració dels drets laborals de les dones. A més, un grup de joves usuàries de la nostra associació van poder participar a un taller de graffiti a càrrec de l’artista La Castillo. Estem molt contentes i agraïdes a Rebobinart i Wallspot, i en especial a totes les artistes: MagaGemma FontanalsFractal TattooCarola BagnatoGalletamariaMaria CuellarKilla EkMagia TreceIvonne NavarroSigrid Amores i La Castillo

Ens ajudes a visibilitzar les dones treballadores?

Amb el Social.cat vam crear Visibilitzem-les per reparar entre totes la memòria de les dones que ha estat invisibilitzada i esborrada per la societat patriarcal.

Caterina Albert, Simone de Beauvoir, Silvia Albert Sopale, MJ Rodríguez, Mercè Rodoreda, Joana Raspall, Gerda Taro, Frida Kahlo, Elsa Ruiz, Daniela Vega, Brigitte Vasallo, Bell Hooks… Ja hi ha més de 200 dones d’arreu del món representades, però volem que n’hi hagin moltes més! Ens ajudes afegint les teves dones referents? Mames, iaies, científiques, pensadores, artistes… Totes són benvingudes!

Així va ser la Manifestació del 8M

La campanya als mitjans

Els següents mitjans de comunicació es van fer ressò de la Campanya 8M “El treball té veu de dona” publicant una notícia i/o una entrevista: Time OutTot BarcelonaACNEFECCMAEl Punt AvuiBetevéDiari de BarcelonaLa RepúblicaSocial.catCatzona.

En aquest enllaç trobaràs més informació de la Campanya 8M als mitjans.

Comparteix la Campanya!

8M altres anys