#70anysinvia

logo in via 70 anys

70 anys: acompanyant 7 generacions

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Des del 1953, quan vam obrir les portes de l’Associació in via a Barcelona, són moltes les generacions que han passat per aquí, són moltes les dones que hem acompanyat.  

Dones amb vivències, passats, famílies i bagatges molt diversos, però totes elles marcades per la mateixa xacra que encara ara ens manté actives: la violència masclista 

Al llarg d’aquests 70 anys hem escoltat, acollit i acompanyat a milers de dones. Juntes, hem crescut, ens hem format i hem evolucionat, fins a consolidar-nos en l’entitat de referència que som avui en dia en el territori.   

I, també juntes, hem anat veient com al llarg d’aquests anys la manera de relacionar-se de la societat ha anat canviant i el concepte de l’amor evolucionant, i com això ha tingut un efecte en les violències masclistes.  

Per això, hem parlat amb dones de generacions entre 1953 i 2003 per veure què ha canviat i què queda per fer.

Ens hi acompanyes?

Jornada #70anysinvia: Reptes de futur

Per commemorar el 70è aniversari de l’entitat, el dilluns 13 de novembre hem celebrat la Jornada #70anysinvia: Reptes de futur, que ha tingut lloc al Hub Social de Barcelona (C/ de Girona, 34, 08010 Barcelona) de 9:30h a 12:30h.

L’acte, presentat per la presidenta de l’Associació in via, Carlota Falgueras, ha comptat amb la taula rodona ‘Violència masclista, una xacra que perdura’, en què Patricia Ortuño, psicòloga especialitzada en teràpia familiar sistèmica i  maltractament infantil, i directora adjunta de l’Associació in via; Irene Andrés, especialista en l’abordatge de violencies masclistes i processos migratoris d’alt risc, i directora de Projectes, Innovació i Investigació de l’entitat; i Carla Vall, advocada penalista especialitzada en l’abordatge i prevenció de violències masclistes, han rexlexionat sobre l’evolució de les violències masclistes i els reptes de futur que afronten tant l’Associació com la societat en aquest àmbit, moderades per la periodista Clara Congost 

Després de les intervencions del públic i d’una breu intercessió de Carme Laorden, directora de l’Associació in via, hi ha hagut el passi d’un breu vídeo documental que, a través de testimonis de l’entitat, recull la trajectòria de l’Associació in via al llarg d’aquests 70 anys. També hem bufat les espelmes i convidat les assistents a pastís!

Aquí podeu llegir la notícia sencera amb un resum de la jornada.    

Exposició 'Transformando historias a través de hilo y aguja'

Dilluns 20 de novembre, i també en el marc de la celebració de l’aniversari de l’Associació in via, al Casal del Poblenou s’inaugurarà l’exposició Transformando historias a través de hilo y aguja, fruit del Projecte Claudel, la iniciativa d’artteràpia que l’entitat duu a terme amb dones supervivents de violències masclistes.