Totis fem barri: Sumant diversitats teixim un espai segur 

Qui forma part del col·lectiu LGTBIAQ+? Quina diferència hi ha entre identitat de gènere, expressió de gènere i orientació afectivosexual? De quina manera ens comuniquem amb les persones del col·lectiu des de les nostres entitats? En què pensem quan parlem d’inclusió

Aquestes són algunes de les preguntes que hem abordat a la xerrada ‘Totis fem barri: Sumant diversitats teixim un espai segur’, que hem dut a terme aquest dijous 22 juny a la tarda al Casal de Barri del Poblenou, en col·laboració amb la Coordinadora d’Entitats del Poblenou i el suport del Districte de Sant Martí.  

Així, durant la xerrada, impartida per les companyes Juliana Valladares i Hugo Playan, hem abordat i desgranat les diferències entre identitat de gènere –la percepció personal que un individu té sobre el seu gènere, les etiquetes de la qual són ‘home’, ‘dona’ o ‘persona no binària’; expressió de gènere –la manera de vestir, actuar i interactuar de cadascú, que pot ser femenina, masculina o andrògina i inclou estereotips i rols de gènere; el sexe –el conjunt de característiques físiques, hormonals, fisiològiques, morfològiques i genètiques que configuren els nostres caràcters sexuals primaris i secundaris i que ens converteixen en home, dona o intersex; i l’orientació afectivosexual –de quina manera i per quines persones ens sentim atretes de manera afectiva i sexual, les etiquetes de la qual són heterosexual, lesbiana, bisexual, pansexual o asexual, entre moltes d’altres. 

Una vegada establertes aquestes primeres definicions, Valladares i Playan han convidat a les assistents a la xerrada a reflexionar entorn els estereotips de gènere i les han guiat per un recorregut internacional al llarg dels anys per veure les diferents identitat de gènere a altres països.  

Finalment, les companyes han tancat la xerrada tot donant una sèrie de dades i indicacions sobre com comunicar des de les entitats per respectar el col·lectiu LGTBIAQ+. I és que no cal pertànyer al col·lectiu per defensar, dia a dia i de forma activa, els seus drets. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *