Cos amb el text "Stop! It's enough" escrit a la pell.

Condemnem l’auge d’agressions per violència de gènere

A Catalunya enguany s’han denunciat 804 agressions sexuals per violència de gènere, i un 8,7% d’aquestes han estat grupals.

Des de l’Associació in via mostrem el nostre absolut rebuig a l’auge d’agressions per violència de gènere a Catalunya i a l’Estat espanyol, una realitat que des de l’entitat vivim de ben a prop cada dia. Segons dades de la conselleria d’Interior, aquest any s’han denunciat 804 agressions sexuals a Catalunya, de les quals un 8,7% han estat violacions grupals. Una xifra que s’agreuja davant la constatació, a partir de múltiples enquestes, que només un 10% dels casos són denunciats per la víctima.

Els mitjans han fet ressò de la violació a una noia de 16 anys a Igualada (Anoia) que va aparèixer inconscient la matinada de dilluns passat, i d’un altre cas el divendres passat a Lleida, tornant a posar sobre la taula l’auge de la violència masclista. Però no és només violència contra les dones la que creix: segons dades de l’Observatori contra l’Homofòbia, des de principis d’any a Catalunya hi ha hagut 246 agressions contra el col·lectiu LGTBIQ+, fet que suposa un increment del 44% respecte l’any passat. L’últim cas que s’ha fet públic als mitjans ha estat el d’un noi de 23 anys que aquest dissabte passat va denunciar haver estat víctima d’una nova agressió homòfoba a la zona de barraques del parc del Clot, a Barcelona, on es feia la festa major del barri.

Des de l’Associació in via condemnem amb contundència totes les violències (de gènere, LGTBIQ-fòbiques, racistes, capacitistes…) i seguirem treballant per poder-nos sentir segures al carrer, sigui l’hora que sigui. Cal que no se’ns culpi per la manera de vestir, per si havíem begut, per si anàvem soles, o per qualsevol altra raó: cal posar el focus en la responsabilitat dels agressors. I, sobretot, cal educar per generar consciència social i acabar amb el masclisme en totes les seves formes.

Perquè lluitar contra la violència masclista és cosa de totes i tots.