Fem 65 anys!

Fa 65 anys, en ple franquisme i en l’inici de les successives onades migratòries cap a Catalunya, un grup de dones de Barcelona passen dies sencers a l’estació de França, on esperen l’arribada de trens procedents de diferents parts de l’estat espanyol per trobar-hi dones soles, immigrades o desplaçades, majoritàriament arribades a la recerca de feina i un futur millor, i acollir-les i ajudar-les a trobar el seu camí. El projecte s’anomenava SOS Viatger i és la gènesi del que posteriorment seria l’Associació in via.

47 anys més tard, l’any 2000, l’entitat aterra al carrer Amistat, al barri de Poblenou, i comença a realitzar-hi la seva activitat, tant diferent d’aquella primera tasca d’ajuda però alhora amb tants punts en comú: la dona, el trànsit, l’acompanyament per ajudar a trobar el camí propi cap a la felicitat continuen sent, tants anys després, les senyes d’identitat de la tasca de l’associació. In via, en camí, el nom adoptat anys després d’aquelles primeres incursions a l’estació de França, la marca que recorda els nostres orígens.

Així doncs, la moderna Associació in via compleix enguany 65 anys com una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu l’acompanyament integral de col·lectius que han patit situacions de violència, abús i discriminació. És una efemèride important i la volem celebrar com cal, sense deixar de mantenir el nostre esperit reivindicatiu. Per això, durant els pròxims 12 mesos realitzarem tot d’actes commemoratius.

Els actes arrencaran el pròxim dia 20 amb el concert solidari #ProuViolència, i continuaran amb la inauguració d’una exposició al Casal de Barri de Poblenou on joves que han patit violència masclista i que actualment es troben en els diferents recursos d’habitatge de l’entitat plasmen les seves sensacions en obres d’art. Però les celebracions no s’aturen aquí, ja que per als propers mesos estem preparant també una caminada popular i més sorpreses. Seguirem informant!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *