El campionat de CrossFit Fight Like A Woman destinarà els beneficis obtinguts a l’Associació in via per continuar lluitant contra les violències masclistes

La competició solidària per equips mixtes tindrà lloc els dies 4 i 5 de juny a Vilanova i la Geltrú

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú el primer campionat de CrossFit en parelles mixtes ‘Fight Like A Woman’, un projecte social que es materialitza en aquesta competició solidària esportiva els beneficis de la qual es destinen a lluitar contra les violències masclistes. En concret, l’entitat escollida com a receptora dels beneficis obtinguts a través de les inscripcions, el marxandatge i els patrocinis ha estat l’Associació in via, que des de 1953 lluita per prevenir i erradicar les violències masclistes alhora que ofereix atenció i suport a les víctimes i supervivents d’aquestes i altres violències. Durant el 2021, l’Associació in via ha proporcionat una acollida integral a 114 dones, joves i infants supervivents de violències, tenint cura de les seves necessitats residencials, socioeducatives, bàsiques i formatives, per afavorir el seu procés de recuperació psicoemocional i d’autonomia. 

Data: Dissabte 4 de juny de 8:30 a 20h i diumenge 5 de 9 a 16h. 

Ubicació: Port de la Platja de Ribes Roges (Vilanova i la Geltrú) 

L’esport és una indubtable via terapèutica i de millora per a les dones supervivents de violències masclistes, ja que ajuda que les dones se sentin més fortes físicament i emocional, a superar-se a elles mateixes, a evolucionar i enderrocar mites i bloquejos. A més, a través de l’esport es poden transmetre valors positius com el respecte mutu, la solidaritat, el companyarisme, l’esforç i la igualtat, valors molt importants per aconseguir una societat més justa. De fet, una altra característica del CrossFit és que és un esport on tots els cossos són vàlids, un esport que deixa enrere la pressió estètica i els estereotips físics que imperen en la societat, recordant-nos que totes podem arribar allà on vulguem. 

Més enllà dels beneficis generats pel campionat, Fight Like a Woman ofereix a l‘Associació in via tallers gratuïts de CrossFit perquè les usuàries de l’entitat puguin continuar entrenant-se i caminant el llarg camí de la recuperació. A més, l’Associació in via destinarà els diners recaptats de la competició per becar usuàries que vulguin continuar practicant aquest esport.  

Campionat els dies 4 i 5 de juny 

Es tracta del primer esdeveniment en l’àmbit estatal, i dels pocs en l’àmbit mundial, d’aquestes característiques i amb aquesta missió solidària. Ja s’han fet diverses eliminatòries en diferents box de CrossFit de l’Estat espanyol, i a l’esdeveniment d’aquest cap de setmana hi participaran 54 parelles mixtes d’atletes classificades en les categories d’Elite, Rx i Open, i les guanyadores es classificaran directament pel Campionat d’Espanya de CrossFit. Entre les participants d’elit hi haurà Bea Allo, la vilanovina Maria Olalla i Francesco Llaneza, i l’esdeveniment compta amb 20 col·laboradores estatals i internacionals, com PICSIL, SingularWOD, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Casa Ametller. 

D’altra banda, els amants del CrossFit i el públic que ho vulgui podran inscriure’s a diferents reptes esportius i solidaris durant la competició i optar a premis. A més, l’Associació in via durà a terme un trivial feminista amb preguntes de diverses dificultats i oferirà premis a les persones més deconstruïdes.

Per més informació consulteu aquest enllaç


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *