El Crossfit com a teràpia per a les dones supervivents de violències masclistes

El projecte social FIGHT LIKE A WOMAN és una competició solidària esportiva de crossfit en parelles mixtes, i els seus beneficis van destinats a lluitar contra les violències masclistes. A més de visibilitzar aquest tipus de violències i de recolzar les entitats que les prevenim i atenem, el projecte ofereix l’esport, concretament el crossfit, com a via terapèutica i de millora per a les dones supervivents de violències masclistes, perquè s’ha demostrat com l’esport ajuda a una millora física i mental, a superar-se a una mateixa, a evolucionar i enderrocar mites i bloquejos… A més de transmetre valors positius com el respecte mutuu, la solidaritat, el companyerisme, la igualtat, l’amistat, l’esforç…!

A l’Associació in via hem tingut l’honor de ser escollides com a entitat receptora dels beneficis de la primera edició del projecte aquest 2022, degut a la nostra lluita des del 1953 per prevenir violències masclistes i per la nostra atenció a les supervivents i víctimes d’aquestes violències, a més d’altres col·lectius vulnerabilitzats. D’altra banda, ens agrada que el Crossfit sigui un esport on s’anima especialment a superar reptes i metes, on tots els cossos són vàlids, i on es promouen tants valors positius, sense focalitzar-se en cap cas en l’estètica i els estereotips físics que imperen a la societat.

FIGHT LIKE A WOMAN ha aconseguit recaptar 2.710€ que ha destinat a l’Associació in via, i ens ha regalat tallers gratuiïts de crossfit perquè les nostres usuàries se sentin més fortes física i emocionalment! Amb la recaptació de la competició becarem les usuàries que vulguin continuar en endavant aquest bonic esport, o qualsevol altre que escullin!

Aquí la web i l’instagram de FIGHT LIKE A WOMAN. Font fotografies: FittestPics.

El campionat de crossfit recauda 2.710€

Es tracta del primer esdeveniment a nivell estatal (i dels pocs a nivell mundial) d’aquestes característiques i amb aquesta missió solidària. S’han fet diferents eliminatòries en diferentes box de Crossfit de tota Espanya, i al campionat hi van participar 54 parelles mixtes d’atletes (en total 27 noies i 27 nois) classificades en les categories d’Elite, Rx i Open, i les guanyadores es van classificar directament pel Campionat d’Espanya de Crossfit. D’entre les participants d’Èlit van participar la Bea Allo (Baby__beast), la vilanovina Maria Olalla, i el Fernando Llanezai més de 15 boxes, a més que l’esdeveniment va comptar amb 20 col·laboradores estatals i internacionals com PICSIL, SingularWOD, Casa Amettller, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, RocRoi… I amb més de 40 voluntàries.

D’altra banda, els amants del Crossfit i el públic que volgués va poder inscriure’s a diferents reptes esportius i solidaris durant la competició i amb premis perquè també puguessin participar i solidaritzar-se amb la causa! I a la paradeta de l’Associació in via vam reptar-los amb un trivial feminista i premis per les més deconstruïdes!

El campionat es va celebrar al port de la Platja de Ribes Roges (Vilanova i la Geltrú) durant el dissabte 4 de juny de 2022 de 8.30-20h, i diumenge 5 de 9-16h. Tstem molt contentes i agraïdes de tota la gent que va participar i de la bona energia que hi va haver!

Consulteu els horaris del campionat !

Aquí podreu consultar els horaris del campionat de dissabte 4 de juny i diumenge 5 de juny:

Agraïments

Volem agraïr a totes les participants de la competició FIGHT LIKE A WOMAN, a les persones que han fet possible el projecte, i en especial a la seva fundadora Marta Arenas (coach d’Intercorssfit Vilafranca i gran persona), la iniciativa d’actuar solidàriament per visibilitzar les violències masclistes i el fet que recolzin les entitats que lluitem contra aquestes i n’atenem a les supervivents, així com la visibilitat que han donat al Crossfit com a esport que empodera a les dones i que aconsegueix un espai segur i amb companyerisme per a totes. Prova d’això és l’extensa xarxa i participació que han creat a través del seu instagram i físicament a tots els box de la península on han arribat. Volem valorar tota la feina que FIGHT LIKE A WOMAN ha realitzat de forma continuada durant tot l’any, especialment a través dels reptes solidaris esportius!

A més d’organitzar aquest increïble campionat, les persones que estan darrera d’aquest necessari projecte social ens han regalat l’oportunitat que les nostres usuàries descobreixin aquest esport i que puguin créixer a nivell emocional. Moltes gràcies!

Comparteix la Campanya!