Denunciem a TV3, El Periódico i Ràdio 4 (RTVE) la dificultat de llogar pisos a dones supervivents de violència

Des del Telenotícies de TV3, El Periódico i el programa “De boca a orella” de Ràdio 4 (RTVE) van entrevistar-nos per tal de continuar amb la nostra denúncia davant la dificultat de llogar pisos per a dones i famílies que han patit situacions de violència. Van entrevistar l’Abigail, una de les nostres ex-usuàries, i a la Irene Andrés, responsable del Servei d’Atenció Integral a la Dona de l’Associació in via. Pots veure l’entrevista de TV3 en aquest enllaç, llegir l’entrevista de El Periódico aquí, i escoltar l’entrevista radiofònica de Ràdio 4 (RTVE) aquí (minut -40:40).

No els lloguen pisos per a dones víctimes de violència masclista

Cada vegada que agafen el telèfon es topen amb un no per resposta. L’Associació in via denuncia que els és molt complicat que propietaris o immobiliàries els lloguin pisos quan els expliquen que seran per a víctimes i supervivents de violència masclista. Lamenten que moltes dones acaben en pensions després de denunciar el seu cas. (…)

Fotograma de l’entrevista amb TV3

Los propietarios dejan sin pisos a las víctimas del machismo

Tras escapar de las palizas de su marido y del piso donde la tenía encerrada, la pregunta fue mayúscula: “¿Dónde me voy?”. Abigaíl es una de las cientos de supervivientes de la violencia machista que no tienen dinero para cambiar de domicilio. A diferencia de tantas, ella logró una vivienda hace más de diez años. Hoy no hay suficientes equipamientos para alojarlas, y por tanto, rehacer de nuevo su vida. Las entidades señalan ya a las inmobiliarias y a los propietarios, que en cuanto saben que el alquiler será para ellas, se niegan en rotundo. “Es el problema más bestia que tenemos”, se quejan desde la Associació in via, con más de 60 años de experiencia en acompañar a las mujeres. (…)

Portada de l’entrevista a El Periódico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *