Dia mundial dels Drets dels Infants

Amb motiu del Dia mundial dels Drets de la Infància, la nostra coordinadora executiva, Annabel Pallás, escriu avui un article a la pàgina web de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS):

Cada dia treballo a una entitat que defensa, fa prevenció i acompanya en l’apoderament de la dona, dels infants i d’altres col·lectius vulnerables, davant la violència, l’abús i la discriminació.

Cada dia em comprometo com a voluntària a promoure i a posar en valor qualsevol acció de voluntariat social que contribueixi a millorar la qualitat de vida de les persones i a defensar el dret, que tota persona té de gaudir d’una veritable igualtat d’oportunitats.

Avui se celebra el Dia Mundial dels Drets dels Infants. Totes sabem, més menys, de La Convenció sobre els drets de l’infantl’instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, i culturals de la infància adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989. 

 Avui i cada dia hem de seguir denunciant  els drets vulnerats que pateixen milions d’infants al món. Hem de ser conscients de la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim de garantir aquests drets. Hem de fer-ho des de la sensibilització, la prevenció i l’acció. Hem de treballar de la mà, per tal que cap infant sigui víctima de qualsevol mena de violència, entenent com a tal, qualsevol situació que pugui vulnerar un de sol de tots aquests drets.

Voldria destacar el principi de l’interès superior de l’infant. Aquest principi fonamental garanteix que en qualsevol decisió o actuació que es dugui a terme s’han de tenir en compte els drets, les necessitats i l’opinió dels infants. La veu dels infants. Aclarint, que com a referents adults i responsables, en el cas del seu silenci, sigui, sense cap excusa,  la nostra ferma veu la que parli, i en el cas, si s’escau,  la que cridi.

I una de les veus que cada dia s’aixeca i parla, és l’acció voluntària.  I avui més que mai, és la veu de la ciutadania  activa i compromesa, una eina imprescindible d’inclusió i participació associativa. Som un dels actors corresponsables en la incidència de la millora de les polítiques socials. Una força plural i transparent de tota comunitat que lluita unida per una societat més cohesionada,  justa i lliure de qualsevol mena de violència i desigualtat.

Els infants són el futur, i cada dia, els seus drets, són la nostra lluita.

Tot el meu agraïment i reconeixement a les persones voluntàries que cada dia decideixen donar i rebre allò que realment és important.”

Per accedir a l’article original aneu al següent enllaç.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *