Presentem el nou Pla d’Igualtat i el Protocol per a la prevenció i actuació davant d’un assetjament!

El passat 1 de juliol la nostra Comissió d’Igualtat, després de formacions prèvies, va presentar oficialment a totes les treballadores de l’Associació in via el nou Pla d’Igualtat 2021-2025 i el Protocol per a la prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, racialització, ètnia i/o religió, diversitat funcional i altres (2022) per a les treballadores i usuàries de l’associació.

El fet de disposar d’aquests dos documents de treball ens ajuda en la prevenció de casos d’assetjament a nivell intern i a actuar adequadament en cas que succeeixin aquest tipus de situacions. Però no només això, sinó que amb aquest pas volem encoratjar a totes les entitats, tant les que treballen colze a colze amb nosaltres com les que tenim a prop, a prendre consciència i establir el compromís d’evitar qualsevol situació de violència dins i fora de l’entorn laboral.

Per una banda, el Pla d’Igualtat 2021-2025 fixa diverses mesures, adoptades després de realitzar un diagnòstic de situació, per aconseguir la plena igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i persones no binàries, i eliminar la discriminació per raó de sexe i gènere en àmbits com les condicions laborals, la retribució, la promoció i el desenvolupament professional o l’accés a l’organització.

Per altra banda, el Protocol per a la prevenció i actuació davant d’Assetjaments determina i estableix un marc de prevenció, detecció, identificació i actuació davant de situacions d’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, racialització, ètnia i/o religió, de diversitat funcional, i d’altres que poguessin sofrir les persones treballadores i usuàries de l’Associació in via. Tot plegat, amb l’objectiu d’establir mesures preventives, informar i sensibilitzar a totes les persones treballadores, i disposar d’un procediment d’intervenció i acompanyament.

Posteriorment a la presentació del nou Pla d’Igualtat i del Protocol per a la prevenció i actuació d’Assetjaments, vam realitzar una sèrie de dinàmiques grupals amb les treballadores de l’associació per tal de reflexionar sobre diferents aspectes en relació a ambdós documents.

Amb tot plegat sumem accions en el nostre objectiu de treballar per la prevenció i per l’eradicació de totes les condicions de desigualtat que generen violència i discriminació. Acabada la presentació dels dos projectes, i com que ja ha arribat la calor, tenim les vacances a la cantonada, i la ubicació de la nostra entitat hi convida, vam anar a dinar totes juntes al restaurant SOCO de Poblenou per celebrar l’inici de l’estiu! Salut a totes!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *